Türkiye GündemiGündemİlçe HaberleriSiyaset

ADD’Den Muhalefet Milletvekillerine Mektup

ADD’Den Muhalefet Milletvekillerine Mektup

 

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği ,ADD Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya destek verdi. Muhalefet Milletvekillerinin meclise sunulan Anayasa Değişikliği teklifi üzerine vekillere bir mektup içerikli bir yazdı.

 

Yazıda; “ Cumhur İttifakı bileşenlerinden TBMM’de temsil edilen AKP, MHP ve BBP’li 336 milletvekilinin imzaları ile TBMM Başkanlığına sunulan Anayasa Değişikliği Teklifi, devletimizi laiklikten, demokrasiden ve hukuk devleti olmaktan uzaklaştırma adımıdır ”denildi.

 

Anayasaya Aykırı Denildi

Din kurallarının esas alındığını söyleyen ADD  “bu teklif; Anayasamızın “Hiçbir faaliyetin… Atatürk milliyetçiliği, ilke ve inkılâpları ve medeniyetçiliğinin karşısında korunma göremeyeceği ve laiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının Devletin işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı” nı belirten Başlangıç Bölümü’ne ve devletimizin niteliklerini belirleyen, değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez 2. maddesine aykırıdır. Teklif; Devlet görevlilerinin kıyafetlerini dini esaslara göre düzenlediği için de; “Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandıramaz…” hükmünü koyan Anayasanın 24. maddesine aykırıdır ”şeklinde ifadelerde bulunuldu.

”Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu