Özel HaberlerGündemİlçe Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Anında Müdahalede Hız Tanımıyor!

Balıkesir Atınoluk’ta bir özel Huzurevi ile ilgili bazı iddialara ilişkin, Merhaba Gazetesi olarak araştırma yaptık. Bu iddia, bir yerel internet sitesinde yayımlanmış ve Altınoluk’ta bulunan özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezinde; iki bacağı olmayan, yatalak, bakıma muhtaç hastanın, bakıcı tarafından dövüldüğü iddiasıydı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Anında Müdahalede Hız Tanımıyor!

Hemen Hukuki Süreç Başlatıldı

01.02.2023 tarihli bir yerel haber sitesinde yer alan iddia sonrası; 21.10.2023 tarihinde huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde Yaşlı A.S. ve Yaşlı Bakım Elemanı M.A. arasında gerçekleştiği iddiası yeniden gündeme geldi. Gerçekleştiği iddia edilen söz konusu darp olayı sonrası hemen adli ve hukuki sürecin başlatıldığı öğrenildi.

Müdürlük Hukuk Birimi Süreci Yakından Takip Ediyor

Ayrıca Müdürlük tarafından Yaşlı Bakım Elemanı M.A.’nın Çalışma Oluru’nun iptal edildiği,ve Müdürlük tarafından Yaşlı A.S.’nin haklarını korumak için konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ve olayın adli takibinin Müdürlüğümüzün Hukuk Birimi tarafından yapıldığı öğrenildi.

Ceza Davası Açıldı

Valilik Makam Onayı ile darp olayına ilişkin Disiplin Soruşturmasının başlatıldığı ve Disiplin Soruşturması sonucunda adı geçen huzurevi ve yaşlı bakım merkezinin tüm personeline hizmet içi eğitim verildiği öğrenildi. Öte yandan, Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın sonucunda “Kasten Yaralama Suçu” ile ilgili olarak ceza davası açıldı.

Yaşlı A.S.’nin devam eden yasal sürecinin Müdürlük Hukuk Hizmetleri Birimi tarafından titizlikle takip ediliyor. Ayrıca Yaşlı A.S.kuruluştan ayrıldı ve başka bir kuruluşa yerleşti. Balıkesir Aile Ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün Altınoluk Afrodit Huzurevi’nde gerçekleştiği iddia edilen durumla ilgili hemen harekete geçti. Ayrıca İl Müdürlüğü, kurumsal müdahale ile birlikte gerekli adli ve hukuki süreci de takip ediyor. Bazı yayın organlarında yer alan, ‘İl Müdürlüğünün olaya kayıtsız’ kaldığına dair dezenformasyon içeren iddialar ise asılsız.

Haber Merkezi

Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler’de Yeni Dönem

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu