Gündemİlçe Haberleri

Ailelere Çağrı: ‘Çocukları Meslek Okullarına Yönlendirin’

Bandırma Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, sektördeki ara elaman eksikliği nedeniyle krize doğru gidildiğini vurgulayarak, esnafın zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Ailelere Çağrı: ‘Çocukları Meslek Okullarına Yönlendirin’

Ailelere Cagri Cocuklari Meslek Okullarina Yonlendirin 1

Zanaatkar Sayısındaki Düşüş Esnafı Zor Durumda Bırakıyor

Bandırma Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, sektördeki zanaatkar sayısındaki düşüşün esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti. Elektronik sektöründeki tamir ve onarım talebinin önemine değinen İl, ebeveynlere seslenerek çocuklarını meslek okullarına yönlendirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Ara Elaman Sıkıntısı Krize Doğru Gidiyor

Eyüp İl, açıklamasında, “Ara elaman sıkıntısıyla boğuşuyoruz ve bu konu tam anlamıyla bir krize doğru gidiyor. Zanaatkar sayısı gün geçtikçe azalıyor. Esnafımız bu konuda çok zor durumda.” dedi. Teknoloji çağında yaşanan elektronikleşme ve enflasyon sebebiyle yeni ürünlere ulaşmanın güç olduğunu belirten İl, bu durumun tamir ve onarıma olan talebi artırdığını vurguladı.

Ebeveynlere Çağrı: Çocuklarınızı Meslek Okullarına Yönlendirin!

Eyüp İl, ebeveynlere seslenerek, “Ara elaman sıkıntısıyla boğuşuyoruz ve bu konu tam anlamıyla bir krize doğru gidiyor. Zanaatkar sayısı gün geçtikçe azalıyor. Esnafımız bu konuda çok zor durumda.” diyerek, çocuklarını meslek okullarına yönlendirmelerini istedi. Zanaatkarların günümüzde adeta altın çağını yaşadığını belirten İl, iş bulma sorunu olmadığı gibi, iyi maaşlarla çalıştıklarını ifade etti.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz: Sorunları Destekliyoruz

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz’ın da konudaki sıkıntıları sürekli dile getirdiğini belirten Eyüp İl, “Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz da bu konudaki sıkıntıları sürekli dile getiriyor ve biz de bu gündemi yüzde yüz destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber: İHA

Öğrenciler Mesleki Ustalarla Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu