GündemSiyaset

AK Parti Üyeleri Bugün Sandık Başında

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AK Parti'de seçim hazırlıklarında bugünden itibaren yeni bir aşamaya girildi.

AK Parti Üyeleri Bugün Sandık Başında

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AK Parti’de seçim hazırlıklarında bugünden itibaren yeni bir aşamaya girildi. AK Parti’nin aday belirleme sürecindeki önemli adımlarından biri olan temayül yoklaması, 81 ilde bugün gerçekleşiyor. Dijital ortamda yapılan oylamada; 160 bin AK Parti üyesinin oy kullanması bekleniyor.

81 İlde Ak Parti Temayül Yoklaması Heyecanı

AK Parti’de aday belirleme sürecinde önemli bir aşama olan temayül yoklaması bugün gerçekleştiriliyor. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetiminde gerçekleşecek olan yoklamada, 81 ilde yaklaşık 160 bin AK Partili oy kullanacak.

Ak Parti Üyeleri Bugün Sandık Başında

Oylama sürecinde tarafsızlığın korunması amacıyla komisyon üyelerinin, kendi seçim çevreleri veya memleketlerinde görevlendirilmemesine özen gösterilecek. Aday adayları, partililerin tercihleri doğrultusunda belirlenecek ve partinin gelecekteki temsilcileri bu temayül yoklaması sonucunda ortaya çıkacak.

‘Yavuz: Son Kararı Komisyon Verecek’

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ankara’da temayül yoklaması sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Yavuz, “Tüm Türkiye’de teşkilat mensubu arkadaşlarımızın görüşünü almış ve bu görüşleri Sayın Cumhurbaşkanımıza saat 16.00 itibarıyla arz etmiş olacağız.” dedi.

Ak Parti Üyeleri Bugün Sandık Başında

Belediye başkanlığına aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihinin 1 Aralık olduğunu hatırlatan Yavuz, “Şu ana kadar sisteme giriş yapanların sayısı 8 bini aştı. Çok daha fazlasıyla müracaat olacak ve 10 binleri, belki 20 bin, 30 bini aşan bir şekilde aday müracaatının söz konusu olduğu bir tablo karşımıza çıkacak.” dedi.

Yavuz, partideki aday belirleme sürecinin sürdüğünü, son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı komisyonun vereceğini söyledi.

 

Haber Merkezi

AK Parti’de Temayül Yoklaması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu