GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AK Parti’nin Yeni Anayasa Çerçevesi ‘Demokrasi Ve Özgürlükler Adası’nda Açıklanacak

AK Parti’nin Yeni Anayasa Çerçevesi ‘Demokrasi Ve Özgürlükler Adası’nda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 27 Mayıs’ta ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirilecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çalışmalarına ilişkin çerçeveyi açıklayacağını söylediler. Kandemir, “Bunun kodlarını yapacağımız toplantıda Cumhurbaşkanı’mızdan duymuş olacağız” dedi.

‘YASSIADA EN ÖNEMLİ SEMBOL’

AK Parti’li Kandemir, 27 Mayıs’ta Yassıada’da olmanın, oradan seslenmenin siyasi anlamı olduğunu belirterek, “27 Mayıs, Türk siyasi tarihinde çok önemli bir kırılma ve dönüm noktası. Millet için yaslı, adıyla Yassıada ise bunun en önemli sembollerinden biri. Orada, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli isimler söz ve ayrıca kurgu bir mahkemeyle yargılandılar ve Türkiye’de asla unutamayacağımız, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen kararların alındığı bir ada orası” dedi.

‘VESAYETE NOKTAYI KOYDUĞUMUZ YER’

AK Parti’nin vesayetle savaşan iktidar olduğunu söyleyen Kandemir, “Bu vesayete noktayı koyduğumuz, acıları unutmadan; ama oradan ders olarak yeni bir şey inşa ettiğimiz bir sembol orası bizim için. Onun için adına ‘Yassıada’ ya da ‘Yaslıada’ değil ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ dedik. Onun için demokrasi ve özgürlükler arasından hem Türkiye’nin yakın siyasi tarihiyle yüzleşmek hem de oradan geleceğe dair nasıl bir vizyon kurduğumuzu, kurguladığımızı haykırmak adına bu toplantıyı son derece önemli görüyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu