GündemTürkiye Gündemi

Akademik Odalar Birliği “Eşitlik Nerede?”

Akademik Odalar Birliği “Eşitlik Nerede?”

Balıkesir Akademik Odalar Birliği 23 Nisan nedeniyle  çelenk sunumlarına Valilikçe izin verilmemesi eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada; “.Akademik Odalar Birliği olarak kararı ve uygulamayı doğru bulmadığımızı Ulusal Bayramda pandemi kurallarına uyarak ve temsili olarak çelenk sunmanın  en doğal hakkımız olduğunu düşünüyor, uygulamayı protesto diyoruz”.

Açıklama şu şekilde; Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun  21.04.2021 tarih ve 2021/30   sayılı kararı ile 22 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 26 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 05.00’a kadar uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması. İçişleri Bakanlığının 14.04.2021 tarih ve 6638 sayılı genelgesi doğrultusunda alınan 14.04.2021 tarih ve 2021/26 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile kısmi kapanma sürecinin en önemli tedbirlerinden birisi olan sokağa çıkma kısıtlamalarının esas alınacağı,Kararın 2. maddesiyle İlimizde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının;  Milli Eğitim Bakanlığının 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda “çelenk sunma törenlerinin fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilmesine” ve “Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmamasına” kararının alındığı, sözel olarak sorulduğunda da Sivil Toplum Örgütlerinin katılamayacağı ve Çelenk sunmayacağı belirtmişler.

Akademik Odalar; Anayasanın 135. maddesinin birinci fıkrasında belirtildiği üzere “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları”dır.Ve böyle bir yasağın getirilmesini kabul edilemez bulmaktayız.Akademik Odalar Birliği olarak tabii ki Pandemi kurallarına en önce uyması gereken, pandeminin önlenmesi için en çok çaba sarf eden, hem kurallara uyarken hem de vatandaşı bilinçlendiren meslek kuruluşlarıdır ve bunun bilincinde olarak, nerede, nasıl yapılması, durulması gerektiğini de biliyoruz.Ancak ülkemizin değişik yerlerinde ve ilimizde hınca hınç, tıklım tıklım dolu kongreler,  sayın bakanların, ve bürokratların katıldığı cenaze törenlerinde yaşanan izdiham, kalabalıkların fiziksel mesafe kuralını hiçe saydığı üzülerek görüyoruz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu