GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Akşener’den Dikkat Çeken başörtü açıklaması!

Akşener’den Dikkat Çeken başörtü açıklaması!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te komisyon görüşmeleri başlayacak olan başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliğiyle ilgili konuştu.

 

Böyle bir değişikliğe ihtiyaç olmadığını belirten Akşener, “Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır, yürürlükteki mevzuat yeterlidir” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsüne yönelik Anayasa değişiklik teklifine ilişkin, “Bu kapanmış yaranın üzerinde vicdansızca tepinerek kadınların en helal haklarını yeniden tartışmaya açmayalım. Milletimizin tamamını kapsayacak, Gazi Meclisimizin bir bütün olarak arkasında dimdik duracağı Türkiye’ye yakışır bir düzenleme yapalım.” dedi.

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, AK Parti’nin 20 yıllık iktidarının son demlerini yaşadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istismar etmediği tek bir alan, tahkir etmediği tek bir kesim kalmadığını savundu.

AK Parti’yi dün iktidara taşıyan, üniversite kapılarından içeri sokulmayan genç kızların gözyaşlarının; 20 yılın sonunda AK Parti’nin siyaset pazarında oy devşirilecek bir gollük pastan başka şey olmadığını iddia eden Akşener, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifine değindi.

Akşener, “Maalesef bu arkadaşların nazarında siyaset bir pasta, başörtüsü de o pastadan koparılacak irice bir dilimden başka bir şey değil. Neymiş; bu pastadan pay vermezlermiş, bu tarlayı sürdürmezlermiş. İşte size kaybedildiği her gün daha da kesinleşen bir seçimin arifesinde ortaya saçılan çirkin mi çirkin bir bilinçaltı. Nereden nereye değil mi?” diye konuştu.

Bu konuyu “kapanmış yara” diye nitelendiren Akşener, inancı doğrultusunda hür şekilde yaşamanın en temel hak, yürürlükte olan mevzuatın da bunun için yeterli olduğunu belirtti.

“Yapacaktınız da bir tek bu maddeye mi yer bulamadınız?”

Konuyla ilgili yasal, anayasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını ileri süren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aslında iktidar mensupları da aynı şeyi söylüyor. ‘Bu iş çözüldü mü?’ diye sorulduğunda, ‘evet, çözüldü, biz çözdük’ diyorlar. ‘Yasal bir eksiklik, uygulamada boşluk var mı?’ diye sorulduğunda, ‘Hayır, hiçbir sıkıntı yok.’ diyorlar. Peki sonuç? Sıkıntı yokmuş ama varmış. Yani, her zamanki gibi hiçbir şey olmasa da yine bir şeyler olmuş. O nedenle mecburen bu anayasa yapılacakmış. Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşların, seçmene istismar edilecek marabalar olarak bakan bu zihniyetin, seçim kazanmak için de her şeyi mübah bilen bir siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden anayasa peyda etme gayretlerine elbette şaşırmadık. Ne de olsa bu arkadaşların fıtratları böyle.

Ama doğal olarak bazı soruları da Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına sormak zorundayız. Madem Anayasa’da bir değişiklik olmalıydı son 20 yıldır siz neredeydiniz arkadaş? 2008’de bu konuda bir düzenleme yaptınız. Hadi diyelim ki metin eksikti, karar ideolojikti, oydu buydu ve Anayasa Mahkemesi iptal etti. Tamam, kabul. Peki, mezardan ölüleri kaldırıp sandığa götürdüğünüz 2010’daki anayasa referandumunda bu değişikliği neden yapmadınız? Elinizi tutan mı oldu? Aklınıza mı gelmedi? Yazmayı mı unuttunuz? 2017’de bir kez daha anayasa referandumu yaptınız. 150 yıllık birikimi tek kalemde sildiniz, rejimi değiştirdiniz. O gün neredeydiniz? Bu değişikliği o zaman niye yapmadınız? Yapacaktınız da bir tek bu maddeye mi yer bulamadınız?”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu