GündemTürkiye Gündemi

Alparslan Bayraktar Kimdir?

Alparslan Bayraktar Kimdir? Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı oldu. Alparslan Bayraktar’ın hayatı merak konusu oldu. Hayatı ve eğitimi ile ilgili bilgiler internette en çok aranan konular arasına girdi.

 

Alparslan Bayraktar Kimdir?

 

Alparslan Bayraktar Kimdir

 

Alparslan Bayraktar Hakkında ?

Bayraktar, 1975 yılında Hatay’da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu ‘dur.  Alparslan Bayraktar, lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde tamamladı.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Ayrıca Fletcher School of Law and Diplomacy’den Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Bununla birlikte doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümünde “enerji ekonomisi ve politikası” alanında yaptı.

 

Alparslan Bayraktar Kimdir 1

2016-2018 yıllarında Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevini yürüten Bayraktar, 2010-2016 yıllarında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) Kurul üyeliği yaptı. Kamu görevlerinden önce ise yurt içinde ve dışında özel sektörde çalıştı.

Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yaptı. Ayrıca Bayraktar halen Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütüyor.

28 Mayıs’ta ikinci turun arından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirildi.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu