Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemsinemaYaşam

Barbie Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Her yaştan hayran kitlesine sahip olan Barbie’nin tüm bilinmeyenlerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte Barbie hakkında bilinmesi gerekenler

Barbie Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Barbie Hakkında Bilinmesi Gerekenler burada

Barbie’nin Üreticisi

Ruth Handler, Amerikalı oyuncak üreticisi Mattel şirketinin başkanıdır. Barbie’nin yaratıcısı, çocuklarını izlerken kızı Barbara’nın oynayabileceği çok fazla oyuncak olmadığını fark etmiştir. Bu gözlem sonucunda Mattel şirketi, 1959 yılında Barbie’yi tasarlayarak oyun piyasasına dahil etmiştir. Ayrıca bu trendin ilk adımlarını atmış olmuştur.

Barbie Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Balık Burcu

Ruth Handler, 9 Mart 1959 yılında Barbie’yi yarattı. Bu demek oluyor ki, Barbie bir balık burcudur. Oyuncak bir bebeğin çok sevilmesi, çocuklardan sanatçılara kadar birçok insana ilham olması ve dünya kültüründe yer edinmesi için çok uygun!

Balik Burcu

Tam Adı Barbara Millicent Robert

Barbie’nin tam adı, yaratıcısı Ruth Handler’ın kızının ismi olan Barbara Millicent Robert. Ayrıca Ruth’ın diğer çocuğunun ismi Kenneth. Evet doğru tahmin ettiniz! Ken karakteri de adını Kenneth’den almaktadır. Yani popüler çiftimize ilham olan ikili aslında kardeştir.

Barbie Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Başka İlişkisi de Oldu

Biz onu her zaman Ken ile görmeye alışık olsak da esasında Barbie’nin başka ilişkileri de olmuştur. 2004 yılında Ken ile ayrıldığında Avustralyalı sörfçü Blaine ile aşk yaşamıştır. Bu ilişki iki yıl sürmüştür ve 2006 yılında Barbie ile Ken tekrar bir araya gelmişlerdir.

Barbie Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Malibu’da Gerçek Bir Evi Var

Barbie’nin Malibu’da yer alan ve Pasifik Okyanusu’na bakan muhteşem manzaralı gerçek bir evi bulunmaktadır. “Barbie’s Dreamhouse” adındaki gerçek evde; hobi odasından kişisel sinemaya, sonsuzluk havuzundan açık hava meditasyon alanına kadar birçok alan bulunmaktadır. 2019 yılında Barbie’nin 60. yaşına özel olarak Airbnb üzerinden 60 dolar fiyat karşılığında kiraya verilen ev, Barbie hayranları tarafından büyük ilgi görmüştür.

Ev

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu