Gündem

ALTIEYLÜL ATAHAN İLE ‘YOLA DEVAM’ DEDİ

 

AK Parti Altıeylül İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi gerçekleşti.

‘Büyük dönüşüm Kutlu gelecek’ sloganı ile yürüyen Ak teşkilatlarda kongre süreçleri Erdek, Bigadiç ve Sındırgı ilçesinden sonra Altıeylül ilçesinde de kongre Şoförler Odası salonunda dün yapıldı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcıda katıldı. Kongreye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un konuşması damga vurdu.

Altıeylül ilçe kongresi tek liste ile kongreye gitti. Liste vermek isteyen Behiç Çetinaslan’nın dilekçesi tüzüğe uygun olmadığı gerekçesi ile Divan Başkanı tarafından reddedildi. Yeni Yönetim şöyle oluştu; Ayhan Atahan,Ömer Munis,Tibet Ağrıoğlu,Muammer Şahan,Uğur Yazıcı,İsmail Arslan,Hakkı Peltek,Zeliha Kocabaş,Mustafa Kemal Alver,Okan Ferahlı…listede 25 asil 13 yedek isim yer aldı. AK Parti Altıeylül ilçe Başkanı Ayhan Atahan konuşmasında, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu Ak sevdada gece gündüz görev alan cefakar dava arkadaşlarım büyük dönüşüm ve kutlu gelecekte daha güçlü daha çok çalışarak ilerleyeceğimize eminim’ dedi. Atahan, ‘Bundan sonra  her zaman en yükseği hedefleyerek, partimiz ilkeleri doğrultusunda başarılı işler çıkaracağız.’ifadelerini kullandı.

 

YAZICI ÖRNEKLERLE TEŞKİLAT YAPISINI ANLATTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı partinin teşkilat olarak yapısal özelliğine değindi ve AK Parti 14buçuk yıldır Türkiye’yi yöneten bir parti. Sağlanan kazanımlardan örnekler vermek istiyorum’ diyerek konuşmasına başladı.

Yazıcı yaptığı konuşmada, ‘Türk siyasi hayatında AK Partinin var oluş süreçlerini göz önüne getirerek sorguladığınızda siyasi partilere bakış açısında siyasilerle ilgili algılar açısından Türk seçmeni açısından Türk haklında olumsuz algılar olduğunu göreceksiniz.2000li yıllarda siyasilere olan güven dibe vurdu. Hükumetin gündemi farklı bir yerdeydi, ama bu millet hiçbir zaman önünün kesilmesine ve geleceğinin karartılmasına izin vermedi. Bekleyip vakti geldiğinde sandık önüne geldiğinde sandığa yansıtmıştır. Kasım 2002 bunun en somut örneğidir.’ dedi.

TEŞKİLATLAR OMURGAMIZ OMURGA ZEDELENİRSE SONUCA MAHKUMUZ

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı temelinde insan olan partinin duruşunun dik olduğu vurgusunu yaptı. ‘Omurga dik’ dedi. Kimliği olan bir partiyiz diyen Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Dinamik bir partiyiz, Demokrat bir partiyiz. Ak Partinin kuruluşunda rengini desenini milletimiz oluşturdu. Desenini Anadolu ezgilerinden oluşan eserlerden oluşturdu. Siyasette en önemli kurum Partilerdir. Ak Parti olarak partimizin omugası teşkilatlardır. Teşkilatçılığa son derece önem veririz. Hassasiyetimiz fazla. Omurga zedelenirse yabancı unsur teşkil eder arızalanırsa siyasi parti o sonuca mahkum.’Kamil Akyürek

AK PARTİNİN AMİRAL GEMİSİNDEYİZ

**Siyasi faaliyetlerin amiral gemisi partidir. Partimiz varsa Belediyemiz var. Teşkilat varsa Belediye Başkanlarımız var.

SORUNLARIN YERİ İYİ BELİRLENMELİ!

**Teşkilatlarla ilgili hassasiyete vurgu yapan Yazıcı, ‘Sorunlarınızı elbette konuşmalıyız. Ama yerinde konuşmalıyız. Onun yerini iyi belirlemeliyiz.’ Dedi.

KANITLANMAMIŞ SÖYLEMLER

**Yazıcı ‘Hiçbir arkadaşımı partiye kanıtlanmamış söylemleri dillendirmek suretiyle faaliyette bulunma lüksü yok. Öyle bir hakkı da yok.

KIRMIZI ÇİZGİLERİ İHLAL EDEN GİDER

**Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Kırmızı çizgiyi ihlal eden hiçbir partili arkadaşımız partide duramaz. Biz İlkeleri olan, duruşu olan bir partiyiz. Etik hassasiyeti olan bir partiyiz. Değerlere önem veren bir partiyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu