GündemÖzel Haberler

ALTIN ALMANIN TAM ZAMANI

Ramazan ayı nedeniyle düğünlere ve cemiyetlere ara verilirken, altın fiyatları da düşüşe geçti. Kuyumcu Nevzat Küçük altındaki son durumu değerlendirdi.

Çeyrek Altın 238 liraya gerilerken, Ata lira ise 975 liradan işlem görüyor. Yarım eski altın fiyatı 476 lira yeni ise 482 liradan işlem görüyor. Altının uzun vadede önemli bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Kuyumcu Nevzat Küçük, Ramazandan sonra altın fiyatlarının da artacağını dile getirdi.

Ramazanda Altın Alımı Düştü

Altına talebin Ramazan ayı nedeniyle düştüğünü söyleyen Kuyumcu Nevzat Küçük, ‘Ramazan ayında altın fiyatları biraz geriledi. Fiyatlar düştü. Ramazan ayından sonra düğünler, cemiyetler, sünnetler başlıyor. Okullar da kapandı. Altına talep olacağı için altın fiyatlarının yükseleceğini pek tahmin etmiyorum. Ramazandan sonra bu süreçte altının yükselme ihtimali olabilir. Ama Ramazandan sonra altın fiyatlarının pek düşeceğini sanmıyorum’ ifadelerini kullandı.

Çeyrek Altın 238 Lira

Altın fiyatlarındaki son durumu açıklayan Kuyumcu Nevzat Küçük, ‘Altın fiyatlarında çok fazla oynama yok. Çeyrek altın 238 lira eski ve 241 lira yeni. Yarım altın 476 lira eski 482 lira yeni. Ata lira ise 975 liradan satılıyor. Bileziğin gramı ise 140 lira. Balıkesir’de vatandaşlarımız en fazla çeyrek altını tercih ediyorlar. Düğün sezonunda her zaman olduğu gibi altına talep her geçen gün artıyor’ şeklinde konuştu.

‘Uzun Vadede İyi Bir Yatırım’

Altının uzun vadede iyi bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Kuyumcu Nevzat Küçük, ‘Altın uzun vadede oldukça önemli bir yatırım aracı. Yıl bazında düşündüğümüzde altın yüzde 25 ve yüzde 30 oranında prim yapabilir ve kazandırabilir. Yalnızca kısa vadede düşünmemek, uzun vadeli yatırım aracı olarak altını tercih etmek gerekiyor. Altını yatırım amacıyla almayı düşünüyorlarsa Ata lira almalarını öneriyorum. 22 Ayar işçiliksiz bilezik de alabilirler. Daha rahat ve küçük birikimlerle başlamak isteyenler ise çeyrek altın alarak küçük küçük birikimler yapabilirler. Bu şekilde de oldukça iyi bir yatırım olacaktır’ dedi. Merhaba Haber Merkezi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu