GündemTürkiye Gündemi

Altın ve Kripto Para Yorumu

Altın ve Kripto Para Yorumu. ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısı 14 Haziran’da yapılıyor olacak. Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner FED’in faiz artırma yerine “bekle gör politikası” uygulamasının muhtemel olduğunu ifade etti. Tufaner, “Faiz baskısının ortadan kalkmasıyla altının ons fiyatının 2 bin doları geçmesi tahmin ediliyor.” dedi.

 

Altın ve Kripto Para Yorumu

Altin Ve Kripto Para Yorumu 1

 

Küresel piyasalarda dolar, altın, kripto para ve petrol fiyatlarını etkileyen FED’in Haziran ayında vereceği faiz kararı merakla bekleniyor. Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, FED’in alacağı kararı altın ve kripto para üzerinden değerlendirdi. Tufaner, “Küresel piyasalardaki en önemli gündem borç tavanı konusu. Borç tavanı konusunda anlaşmanın yakın olduğu haberleri piyasalarda iyimserlik oluşturmuş durumda. İHA’nın haberine göre diğer taraftan hem enflasyon hem de jeopolitik riskler ekonomiler üzerinde bir baskı oluşturuyor” diye konuştu.

 

Altin Ve Kripto Para Yorumu 2

 

Batuhan Tufaner, FED’in faiz artırma yerine “bekle gör politikası” uygulamasının muhtemel olduğunu iletti. Ayrıca Tufaner, “Faiz baskısının ortadan kalkmasının yanında altının ons fiyatının 2 bin doları geçmesi tahmin ediliyor. Ayrıca enflasyonist baskılar devam ettiği sürece altın fiyatları da yükselecektir” dedi.

 

Altin Ve Kripto Para Yorumu 3

 

“Kripto paraların yüksek getiri sağlaması mümkün”

FED’in rekor enflasyon nedeniyle faiz artırımlarına yönelmesinin kripto paraları olumsuz etkilediğini ifade eden İstanbul Beykent Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Artık faiz artırımlarının sonuna gelindiği beklentisi kripto paralarda da bir yükselişe yol açtı. Bununla birlikte, uluslararası piyasalarda kripto paralar için nasıl bir düzenleme yapılacağı gündemde. Bu gelişmeler neticesinde önümüzdeki dönemde kripto paralarda bir yükseliş görebiliriz. Önümüzdeki süreçte kripto paraların yüksek getiri sağlaması mümkün. Ancak, risk de göz önüne alındığında kripto para seçiminde dikkatli davranılması gerekir.” şeklinde konuştu.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın..

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu