GündemEkonomiİlçe Haberleri

AMA SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Ziraat Bankası’nın müdahil olarak süre talebinde bulunması sonrasında, İflası ertelenen YÖRSAN’da yaşanan derin sessizlik, muhatap olan tüm tüzel, ya da gerçek kişilerde tedirginlik yaratıyor.

T.C. Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, 2019 Aralık ayında gerçekleşen ara duruşmada Ziraat Bankası, Avukatları aracılığı ile ‘şirketin gerek bölgesel kalkınma, gerekse milli bir değer olduğunu’ vurgulamıştı. Banka Avukatlarının, müdahale ihtimalini değerlendirme adına, bir süreye ihtiyaç olduğunu belirterek, iflasın ertelenmesi talebinde bulunması, bölgedeki süt üreticilerinde ve davaya muhataplar arasında sevinçle karşılanmıştı.

BU DEĞER HEBA OLMAMALI

Ziraat Bankası’nın Avukatları aracılığı ile Yörsan ile ilgilenmesi ve “bir Şirketin iflastan kurtulması ihtimali varsa bu ihtimalin değerlendirilmesi gerekmektedir” şeklinde ki ifade ile ilgisini bayan etmesi, süt üretici birliklerinin süt tedariki konusunda müdahil olmayı kabul etmesi sonucunda gelen iflas erteleme kararı büyük heyecan yaratmıştı. Ancak geçen süre içinde bankanın sessizliğini sürdürmesi, muhataplarda her geçen gün tedirginliğin artmasına neden oluyor.

KOMİSERLER TARTIŞILIYOR

Konkordato sürecinde olan ve İflası ertelenen Yörsan’da, yasal gerekçeler nedeni ile mevcut kapasiteye uygun çalışan sayısı, ya da çalışan sayısına uygun hammadde tedariki sağlanamamasının, Ziraat Bankası’nın talep ettiği verilere nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Bu konu, mahkemenin atadığı komiserlerin de, davaya taraf olan muhataplar tarafından tartışılmasına neden oluyor. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu