GündemEkonomi

‘ANAHTAR KOBİLERİN GÜÇLENMESİ’

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki’den Başbakan Binali Yıldırım’ın KOBİ’lere yönelik açıklamalarına tam destek verdi. Bekki, “Balıkesir kalkınmasının anahtarının KOBİ’lerimizin güçlenmesiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin önemli demir-çelik sanayicileri 4-5 Kasım 2017 tarihlerinde Güre’de bir araya geldi. BASİAD Başkanı Abdullah Bekki hafta sonu Körfez’de Demir-Çelik sanayicilerine seslendi. Misafir işadamlarına  Balıkesir yatırım potansiyelleri ile ilgili bilgiler verirken; Başbakan tarafından açıklanan KOBİ’’lere yönelik desteklerin Balıkesir KOBİ’lerine etkilerini de değerlendirdi.

‘Yeni Destek ve Teşviklere İhtiyaç Var’

Başkan Bekki; “Balıkesir ekonomisinin yüzde 96’sini KOBİ’lerin oluşturduğunu söylüyoruz. Peki, “Bu KOBİ’lerimizin ne kadarı yüksek teknolojili bir üretim gerçekleştiriyor?” diye baktığımızda, karşımıza çıkan rakam gerçekten düşündürücüdür. Balıkesirli KOBİ’lerimizin yüzde 55’i düşük teknolojili üretim yaparken, sadece yüzde 0.3’ü yüksek teknolojili üretim gerçekleştiriyor. KOBİ’lerimizi dijital dönüşüm süreçlerine adapte etmemiz, katma değeri yüksek ürün ve teknolojilere yatırım yapmalarını sağlamamız, aynı zamanda yüksek niteliklere sahip insan kaynağı altyapımızı geliştirmemiz için Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıklamalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Balıkesir’in KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu olarak; verimlilik, istihdam, teknolojik altyapı, Ar-Ge ve inovasyon gibi alanlarda KOBİ’lerimizin küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu