SiyasetTürkiye Gündemi

Anayasa Mahkemesi’nde Yeni Dönem: Kadir Özkaya Başkan Seçildi

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için gerçekleştirilen seçimde 9 oy alan Kadir Özkaya, Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanı olarak belirlendi.

Anayasa Mahkemesi’nde Yeni Dönem: Kadir Özkaya Başkan Seçildi

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için gerçekleştirilen seçimde 9 oy alan Kadir Özkaya, Yüksek Mahkeme’nin yeni başkanı olarak belirlendi. Bu gelişme, Anayasa Mahkemesi’nde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Seçim, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması sebebiyle gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda, 15 üyeli Yüksek Mahkeme’den 9 üyenin desteğini alan Kadir Özkaya, salt çoğunluğu elde ederek başkanlık koltuğuna oturdu.

Anayasa Mahkemesi'Nde Yeni Dönem: Kadir Özkaya Başkan Seçildi

Diğer başkan adayı Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 oy alarak seçimde ikinci sırada yer aldı.

Özkaya’nın kariyeri ve deneyimi, başkanlık görevini layıkıyla yerine getirebileceği yönünde önemli bir referans niteliği taşıyor. 1963 doğumlu olan Özkaya, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu ve 1991’de idari yargı hakimliği stajını tamamladı. Ardından 1993’te Danıştay tetkik hakimi olarak göreve başladı.

2011 yılında Danıştay üyeliğine seçilen Özkaya, 2014 yılında ise Anayasa Mahkemesi üyeliğine yükseldi. 12 Mart 2020’de ise Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevine seçilmişti. Şimdi ise görev süresinin dolacak olmasıyla birlikte, 2 yıl boyunca Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek.

 

 

AA

21 Mart’ta Yasaklar Devrede

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu