Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinliksinema

Asperger Sendromu’nu Konu Alan Filmler

Otizm Spektrum Bozukluğu kapsamında değerlendirilen Asperger Sendromu, insanın karakterini ve yaşantısını ilginç bir şekilde etkileyen bir sendrom. Asperger Sendromu temasını içeren filmlere göz atın!

 

Asperger Sendromu'Nu Konu Alan Filmler

Asperger Sendromu’nu Konu Alan Filmler

Mary and Max (2009):

8 yaşındaki Avustralyalı bir kız ile 44 yaşındaki Amerikalı bir adamın mektup arkadaşlığını konu alan film, dostluk ve psikolojik rahatsızlıklar temasını kendine özgü tarzıyla işliyor. Adam Elliot’un yönettiği stop-motion animasyon film, dünyanın birçok yerindeki film festivalinden ödüllerle dönmüştü. IMDB puanı 8,1.

Simple Simon (2010):

“Aşkın Formülü Yok” adıyla Türkçeye çevrilen film, İsveçli yönetmen Andreas Öhman’ın eseri. Asperger sendromlu bir genç olan Simon’un kendine has dünyasını ve uzay sevdasını eğlenceli bir dille anlatan komedi filmi, Asperger hakkında fikir edinmek için ideal. IMDB puanı: 7,1.

Ben X (2007):

Sosyalleşmeyi beceremeyn bir çocuk olduğu için okulda dışlanan ve çok zorlanan genç adamın internet üzerinden oynanan oyunlarda kendini ifade etmenin bir yolunu bulmasını anlatıyor. Nic Balthazar’ın yönettiği filmin IMDB puanı 7,4.

My Name is Khan (2010):
İçimizi ısıtan Hint filmlerinden biri daha! Karan Johar’ın yönettiği ‘Benim Adım Khan’, Asperger sendromlu Müslüman bir adamın Amerikan başkanına ulaşma çabasını konu alıyor. IMDB puanı 8.
Adam (2009):
Max Mayer’in yönettiği film, Asperger sendromlu Adam’ın üst komşusu Beth ile ilişkisini konu alıyor. Romantik komedi sevenlerin bayılacağı filmin IMDB puanı 7,2.
Guardians of the Galaxy (2014):

Marvel’ın çok sevilen süperkahraman filmlerinden biri olan Galaksinin Koruyucuları’nda, Aspergenli ilk süper kahraman kabul edilen Drax’ı izliyoruz. Filmde alenen Aspergen Sendromu sözü edilmese de, Drax karakteri sendrom ile ilgili fikir veriyor.

Mozart & The Whale (2005):

Asperger sendromlu bir çiftin ilişkisine odaklanan film, sendromun gündelik hayatı nasıl etkilediğine dair fikir veriyor. IMDB puanı 6,9.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu