Köşe Yazıları

Atlıkarınca’nın Altında Ne Gizli?

Atlıkarınca’nın Altında Ne Gizli?

Under the Carousel, yani atlıkarıncanın altındaki webtoonun yazarı ve çizeri Kim Soo-hyun tarafından 2022 yılında yayınlanan bir  korku ve gizem hikayesi

Bugün sizlerle bu hikayeyi özetini paylaşacağım; Hikaye, lise öğrencisi Soo-ah ve gizemli bir atlıkarınca ile olan ilişkisini konu alıyor. Soo-ah, atlıkarıncaya bindiğinde kendini geçmişe, 1990’lara ışınlanmış olarak buluyor. Orada Ji-hoon adında bir çocukla tanışıyor ve ikisi arasında özel bir bağ oluşuyor.

Under the Carousel, fantastik ve romantik unsurları bir araya getiren etkileyici bir webtoon aslında ama beni en çok etkileyen kısmı tabi ki şehre girenlerin her şeyi unutup hatırlamaya çalışması Çok sürükleyici bir tarafı var. Hikaye, Soo-ah’ın geçmiş ve gelecek arasında gidip gelirken yaşadığı maceraları ve Ji-hoon ile olan ilişkisini derinlemesine inceliyor. Ji hoon çok zeki bir çocuk bu arada! Webtoon, nostaljik atmosferi, güzel çizimleri ve duygusal hikayesiyle beni bayaa etkiledi.

İlgili Makaleler

Nostaljik atmosferinde bahsedecej olursak Webtoon, 1990’lara ait nostaljik bir atmosfere sahip. Hikayede o döneme ait birçok unsur yer alıyor, örneğin kasetçalarlar, telefon kulübeleri ve video oyunları falan filan… Webtoonun çizimleri oldukça güzel ve detaylı. Karakterler ve arka planlar özenle çizilmiş ve hikayeye katkıda bulunuyor.

Supersonic Girl Sıradan Bir Hayatın Sıra Dışı Kahramanı

Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu