İlçe HaberleriÖzel HaberlerSpor

Avlu Balıkesir Triatlonu Avrupa’nın En İyisi Seçildi

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Avlu Balıkesir Triatlonu'nun 2023 yılında Avrupa'nın en prestijli organizasyonları arasında yer aldığını duyurdu.

Avlu Balıkesir Triatlonu Avrupa’nın En İyisi Seçildi

Avlu Balikesir Triatlonu Avrupanin En Iyisi Secildi 1
Avlu Balıkesir Triatlonu Avrupa’Nın En İyisi Seçildi

Avrupa’nın En İyisi

Bir kanalda ve bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın göz bebeği durumunda olan Triatlon Balıkesir, Avrupa Şampiyonasının ev sahipliğinde göstermiş olduğu özverili ve Balıkesir’e yakışan bir organizasyon ile Triatlonda 2023 Yılının En İyi Organizasyon Ödülüne layık görüldü.

Avlu Balikesir Triatlonu Avrupanin En Iyisi Secildi 2
Avlu Balıkesir Triatlonu Avrupa’Nın En İyisi Seçildi

“İki Deniz Bir Şehir, Gençlik ve Spor Kenti; Balıkesir”

Ödülü Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte aldı. Yalçınkaya “Yapmış olduğumuz çalışmayı taçlandırmış olduk” dedi. Yalçınkaya, “Bu ödülün alınmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutlarım, bizden hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hocama şükranlarımı sunuyorum, bu yeni ödül başta Yücel Başkanıma ve Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun. İki Deniz Bir Şehir, Gençlik ve Spor Kenti; Balıkesir” dedi.

Avlu Balikesir Triatlonu Avrupanin En Iyisi Secildi 3
Avlu Balıkesir Triatlonu Avrupa’Nın En İyisi Seçildi

2024’tede Balıkesir Ev Sahibi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman’da, “Avlu’daki kanal su doldurulduğunda dünyanın en büyük yüzme havuzu durumuna geliyor, 2019 yılından bu yana orada yarışma yapılıyor, bir kez Avrupa Kupası ve bir kez de Avrupa Şampiyonası yapıldı bu süre içinde ve Avrupa Şampiyonasında ki organizasyon ile ödüle layık görüldü ve bu yüzden 2024 Avrupa Şampiyonası tekrar bize verildi, 9-10-11 Ağustosta yine ev sahibiyiz.” dedi.

Haber: Elif Şahin

Başkan Palaz’dan Gençlerin Spora Katılımını Artıran Destek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu