Dünyadan HaberlerGündem

Japonya Ukrayna’ya Destek Olacak

Tokyo, Japonya hükümetinin, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarının ardından Ukrayna'nın altyapısının yeniden inşası için destek olacak.

Japonya Ukrayna’ya Destek Olacak

Japonya Ukraynaya Destek Olacak 1
Japonya Ukrayna’Ya Destek Olacak

15,8 Milyar Yen Destek

Tokyo, Japonya hükümetinin, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarının ardından Ukrayna’nın altyapısının yeniden inşası dahil olmak üzere 7 farklı alanda toplam 15,8 milyar yen (106 milyon dolar) destek vereceğini duyurdu. Resmi Kyodo Ajansı’nın kabine kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Japonya, Ukrayna’nın yeniden inşasına destek olacak.

Konferans Gerçekleşecek

Yarın Tokyo’da düzenlenecek “Ekonomik Yeniden Yapılanmanın Teşviki için Japonya-Ukrayna Konferansı”nda, 10’dan fazla işbirliği anlaşması imzalanması bekleniyor. Konferansa, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal’in yanı sıra iki ülkeden bürokrasi ve iş dünyasından 300’ü aşkın yetkili katılacak.

7 Farklı Alanda Destek

Merkezi hükümet, Ukrayna’ya altyapı yeniden inşası ve mayın temizliği dahil olmak üzere 7 farklı alanda toplam 15,8 milyar yen finansman sağlayacak. Ukrayna Başbakanı Şmıgal, bu ay içinde Kyodo’ya yaptığı açıklamada, enerji, altyapı, tarım ve mühendislik gibi alanlarda Japon firmalarının iyileşmeye yardımcı olabileceğini belirtmişti.

Haber: AA

Zuckerberg Yalan Dedektörünü Çalıştırdı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu