Gündem

Maden Ocağı Faciasında Çatlak Fotoğraflar Delil Oldu

Erzincan'ın İliç İlçesi'nde bulunan maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor.

Maden Ocağı Faciasında Çatlak Fotoğraflar Delil Oldu

Maden Ocagi Faciasinda Catlak Fotograflar Delil Oldu 1

Delil Olarak Çatlak Fotoğraflar

Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında meydana gelen toprak kayması öncesinde, madenciler tarafından çekilen çatlak fotoğrafları, bilirkişi raporunda delil olarak yer aldı. Fotoğraflarda, liç alanındaki topraklarda derin yarıkların oluştuğu görülüyor.

Yetkililer Uyarılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, olay günü işçilerin çatlakları tespit edip yetkililere bildirdiğini ancak gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti. Bilirkişi raporunda, çatlakların göz ardı edildiği ve zamanında önlem alınmadığı vurgulandı.

Maden Ocagi Faciasinda Catlak Fotograflar Delil Oldu 2

Asli Kusurlu 5 Kişi Tespit Edildi

İncelemelerde bulunan iş güvenliği uzmanı, çevre, jeoloji, inşaat ve ziraat mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti, ön raporlarında, çatlaklar için vaktinde önlem almayan 5 kişinin asli kusurlu olduğunu belirtti. Bu kişiler arasında proses oksit müdürü ve operasyon direktörü vekili de bulunuyor.

Tutuklamalar ve Adli İşlemler

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 6 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu zanlılar, soruşturma devam ederken cezaevinde tutuluyor.

Maden Ocagi Faciasinda Catlak Fotograflar Delil Oldu 3

Haber: AA

Erzincan’da Altın Madeninde Toprak Kayması: 7 Kişi Gözaltında

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu