GündemTürkiye Gündemi

AYD Medyayı Kurumsal Muhatapları İle Buluşturmayı Sürdürüyor

AYD Medyayı Kurumsal Muhatapları İle Buluşturmayı Sürdürüyor

Anadolu Yayıncılar Derneği, Özellikle yerel medyanın geleceği ile ilgili projeksiyonların dile getirildiği ve birinci derecede kurumsal muhatapların yer aldığı programlara imza atmayı sürdürüyor. Anadolu medyasını başarı ile temsil eden AYD’nin, 22-24 Kasım’da gerçekleştirdiği çalıştaya B. Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semra Aman Akyürek panelist olarak katıldılar.

2021 Yılı İçinde İkinci Önemli Buluşma

AYD Başkanı Sinan Burhan ve AYD yönetim kurulu, geçtiğimiz yıl düzenlediği bir programla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığını yerel medya ile buluşturmuştu. Ayrıca, bu yıl içinde Cumhurbaşkanlığı külliyesinde ödül düzenleyen AYD, bu kez RTÜK ile 70 ilden gelen yerel medya temsilcisini buluşturdu.

Medyada Yaşanan Dijital Dönüşüm ve Artan ivme Hızına Dikkat Çekildi

AYD, RTÜK ile birlikte 22-24 Kasım tarihleri arasında düzenlediği çalıştayda, dijital çağın medyada neden olduğu dönüşüm ve pandemi ile birlikte bu dönüşümün kazandığı ivme hızının yarattığı yeni avantaj ve dezavantajları, ayrıca sektör temsilcileri ile kurumsal muhatapları bir araya getirerek masaya yatırdı.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’da Katıldılar

RTÜK Başkanlığı, Altındağ Belediyesi ve AYD’nin birlikte ev sahipliği yaptığı programın açılışına,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ayrıca Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ile Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’da konuşmacı olarak katıldılar.

Üç Ayrı Başlık Üç Ayrı Oturum

Yerel Medyanın Geleceği ve Yeni İletişim Teknolojileri ana başlığı altında düzenlene çalıştayda, üç ayrı başlık ile yapılan üç ayrı oturum gerçekleşti. Sırası ile gerçekleşen ‘Ulusal-Yerel Medyanın Önemi ve Demokrasi’, ‘Yerel Televizyonların Sorunları ve Geleceği’ ile ‘Yerel Gazete ve Radyoların Geleceği’ oturumlarında, sektör temsilcileri medyada yaşanan dijital dönüşüm ile birlikte ayrıca ortaya çıkan durumu dile getirdi.

Deniz Gürel, “yerel medya ile hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz”

Semra Aman Akyürek’in Yerel Gazete ve Radyoların Geleceği oturumunda sektör ile ilgili yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerileri salonda takdirlerle karşılanırken, oturuma moderatörlük yapan Hürriyet Gazetesi Ankara Eki Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel’in “yaygın medya olarak bizlerde ayrıca yerel medya ile aynı sorunları yaşıyoruz” vurgusu ayrıca dikkat çekti.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu