GündemÖzel Haberler

Aydınlatmada Vızlı Farkı Yaşanıyor

Vızlılar Elektrik Aydınlatma sahipleri Muhammed Vızlı ve Huzeyfe Vızlı ile görüştük.

 

Kepsut’ta Sanayi camisi karşısında hizmet veren Vizlilar Elektrik Aydınlatma ile , verdikleri hizmetleri ve avize alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında konuştuk.

 

 

 

“A’ dan Z’ye her türlü aydınlatma”

 

Genç girişimcilerden Muhammed Vızlı, “Elektrik malzemeleri toptan satışı ve perakende satışımız var. Burada perakende satışı yapıyoruz. Balıkesir il ve ilçelerine toptan satışımız var. İşçilik yapmıyoruz. Sadece satışımız var. Avize, sarkıt, aplik, abajur, armatür, Ampul çeşitleri, led aydınlatma, tavan armatür, aydınlatma,  gece lambası modelleri, ev, proje, konut, teknik, sensörlü aydınlatma  Kablo çeşitleri, şofben, ve A’ dan Z’ye her türlü aydınlatmayı müşterilerimize temin ediyoruz” dedi.

 

“Tecrübemiz oradan geliyor”       

 

Uzun yıllardır bu sektörün içinde olduğunu söyleyen Vızlı, “Burasını açalı 7 ay oldu. Çocukluğumdan beri bu sektörün içindeyim. Çok küçük yaşlarda başladım. Tecrübemiz oradan geliyor. Perakende satışlarımızda şu anda durgunluk var. Toptan satışlarımız daha fazla. Burada en çok avize, şofben ve tasarruflu ampul çeşitlerimiz gidiyor. Kepsut’ta led ampul henüz yaygınlaşmadı. O yüzden onun satışı biraz durağan gidiyor. Biz zaten daha çok dış satışlara önem veriyoruz” dedi.

 

“Az enerji, daha fazla ışık”

 

Led  lambaların 10 kat daha uzun ömürlü olduğunu söyleyen Vızlı, “Her şeyden önce Led ampullerin içi gerçekten  çevre dostu teknoloji ile donatılmış. Bunun yanında yüzde 90’a yakın tasarruf sağlıyor. Led lambalar, normal ampullere kıyasla daha az enerji tüketir. Yani daha az enerji harcayıp, daha fazla ışık üretirler. Ayrıca diğer lambalara göre 10 kat daha uzun ömürlü oluyorlar. Şöyle söylemek gerekirse, günde yaklaşık olarak  3 saat kullanılan bir Led lamba, 15 yıl boyunca bozulmadan yanmaya devam edebiliyor” dedi.

 

“Müşterilerimiz bizim için çok değerli”

 

Huzeyfe Vızlı, Öncelikli olarak alışılmışın dışında doğru aydınlatma ürün seçimi, müşteri memnuniyeti gibi müşteriyi ilk plana alan prensiplerimiz var. Müşterilerimiz bizim için çok değerli. Aydınlatma sektörünün bütün inceliklerine ve detaylarına sahip olan tecrübemiz ile hizmet veriyoruz.  İşlerimizde şu an için biraz durgunluk var” dedi.

 

“Kampanyalarımızı kaçırmasınlar”

 

Kampanyalarından da bahseden Vızlı, “Kepsut’ta çok sıvı altı bir ürün kullanılmadığı ve asma tavan, alçıpen gibi uygulamalar yapılmadığı için, yuvarlak led paneller çok gitmiyor. Kardeşimin de dediği gibi daha çok toptan üzerine yoğunlaşıyoruz. En çok avize ve ampul çeşitlerinin satışı oluyor. Şu an için avizelerde sezon açılmadı. Yeni gelecek çeşitlerimiz var. Bunun yanında avize alacak olanlar için kampanyalarımız var. Toptan fiyatına avize satışı yapıyoruz. Fiyatlarımız çok uygun. Ayrıca şofbenlerimiz için de bir kampanya başlattık. Fiyatları çok indirdik. Hepsi garantili ve rezistansları çok kuvvetli. Yaz sezonu geliyor. Hem satışlarımızı arttırmak ve hem de herkes ürünlerimizi alabilsin amaçlı böyle bir uygulama başlattık. Böyle olduğunda biz de müşterilerimiz de memnun kalıyor. Kampanyalarımızı kaçırmasınlar” dedi.

 

“Öncelikle güvenlik”

 

Avizeler hakkında bilgi veren Vızlı, “Avizeleri genellikle estetik amaçlı satın alıyorlar. Elbette evin bölümlerine zarafet ve gösteriş katıyor.  Sonuçta aydınlatmanın temel parçalarından biri. Bundan ötürü öncelikle güvenlik önemli. Tüketicilerin avize satın alırken dikkat etmesi gerekiyor. Avize satın alırken kabloların sağlamlığından emin olunması gerekiyor. Bunun yanında ışığı iyi bir şekilde dağıttığından emin olmaları gerekiyor. Mesela çocuk odası veya çalışma odası için seçilen avize yeterli ışığı sağlayamazsa rahat bir şekilde çalışama sağlanmaz ve ışık bir süre sonra gözü yorar. Avizeyi seçerken evin hangi odasına alınacaksa ona göre karar vermek gerekiyor. Oturma odasına alınacak bir avize ile mutfağa alınacak bir avize aynı olmamalıdır” dedi.

 

 

 

AVİZE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

 

Avizenin kaplamasının ve metal kısmının kesinlikle çelik ve paslanmaz yapıda olması gerekir. Buna dikkat edilmezse kısa bir süre sonra avize metal aksamları nem ve rutubete bağlı olarak yada temizlik yapılırken ıslak bezle silindiğinde paslanma belirtileri görülebilir, avizenin görüntüsü çok çirkin olabileceğinden kullanılamaz duruma gelebilir.

 

Avizenin üzerinde herhangi bir aksesuar veya motif işleme varsa sağlam bir şekilde sabitlenmesi gereklidir. Tutturma işlemi sağlam olmaz ise en ufak bir sarsıntıda veya ampulün verdiği sıcaklık ile düşebilir yada yerinden çıkabilir.

 

Avizenin faturasını da almayı unutmayın. Avizenin garanti şartları geçerli olabilmesi için çoğu zaman fatura gerekli bir evraktır.

 

Garanti belgesi ve kullanım şartlarına dikkat edin. Avizenin garanti dışı halleri veya şartları yazılıdır. Bu şekilde avizenizi daha uzun süre ile kullanabilirsiniz.

 

Eğer taşlı avize aldıysanız üzerindeki kristal taşların asfor özellikli denilen 1. sınıf olmasına dikkat edin. Avize üzerindeki kristal taşlar kalitesiz olursa ışığa tutulduğunda gök kuşağı renklerini yansıtmayacak veya taş kesimi net çizgilerden olmayacaktır. Kalitesiz kristal taşlar, Zamanla sararmakta ve renk değiştirmektedir.

 

Avizenin bulunacağı yerin aydınlanma ve ışık gereksinimine dikkat edilmeli avizenin aydınlatma düzeyini iyice hesaplayın, fazla ışık isteniyorsa daha açık avizeler seçin. Örneğin 50 m2 bir salonunuz var siz 2 ‘li bir avize seçtiniz bu bir çözüm olmayacaktır. En az 6’lı bir avize 50 m2 odanızı veya salonunuzu  yeterince aydınlatacaktır. Etrafı koyu renk camla kaplı avizelerde ışık  yüzde 35 oranında azalacağı için avize kol sayısı yüksek modelleri tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu