İlçe HaberleriGündem

Ayvalık İki Mavi Bayrağını Kaybetti

Ayvalık İki Mavi Bayrağını Kaybetti. Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, turizmde çekim merkezi olmasıyla tanınıyor. Denizlerin temizliği ve plajların güvenirliğinin simgesi olarak tanımlanan iki mavi bayrak ise gönderden indi.

 

Ayvalik Iki Mavi Bayragini Kaybetti 1

Ayvalık İki Mavi Bayrağını Kaybetti. Ayvalık’ta 2005 yılından bu yana mavi bayrak konusunda son derece titiz çalışmalarıyla öne çıkıyor. Sahilkent Mahallesi sınırları içerisindeki Engürü Sitesi, TURÇEV (Türkiye Çevre Vakfı) tarafından verilen iki mavi bayrağını geçici olarak kaybetti.

 

Ayvalik Iki Mavi Bayragini Kaybetti 2

 

Cankurtaran Şartı Mavi Bayrakları İndirdi

Engürü Sitesi iki plaja sahip. TURÇEV’de sitenin belirlenen uluslararası standartlara ait kriterlerin yerine getirilmediğini iletti. Bu gerekçeyle de mavi bayraklar indi. TURÇEV’in olmazsa olmazı olarak kabul edilen iki kuralı var. Biri deniz suyu temizliği diğeri ise cankurtaran bulundurma zorunluluğu. Bununla birlikte kriterlerinden biri olan cankurtaran yetersizliği gerekçesiyle bu kararı aldı. Ayrıca İha’nın edindiği bilgiye göre TURÇEV kararı site yönetimine tebliğ etti. Ardından uygulamaya koydu.

 

Ayvalik Iki Mavi Bayragini Kaybetti 3

 

Balıkesir Bunu Konuşuyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin mavi bayrak sayısını arttırabilmek için yaptıkları hummalı çalışmalara rağmen, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık’ın, ilk mavi bayrağa sahip olan Engürü Sitesi’nde her iki plajdaki bayrakların indirilmesi, sadece Ayvalık’ta değil, Balıkesir genelinde de büyük yankı buldu.

Ayvalık’ta 22 olan mavi bayrak sayısı 20’ye düştü

Engürü Sitesi’ndeki mavi bayrakların geçici olarak indirilmesi sonucunda; Ayvalık’ta 22 plajda bulunan mavi bayrak sayısı 20’ye, Balıkesir genelinde 46 plajda bulunan mavi bayrak sayısı ise 44’e düşmüş oldu.

Ayvalik Iki Mavi Bayragini Kaybetti 4

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu