Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ı Atlı Birlikler Koruyacak

Ayvalık’ı Atlı Birlikler Koruyacak. Balıkesir Ayvalık İlçesi güvenlik önlemlerini arttırdı. Atlı Jandarma Timi, sahil bölgesi, plajlar ve ormanlık alanlarda güvenliği sağlamaya başladı.

 

Ayvalık'I Atlı Birlikler Koruyacak. Balıkesir Ayvalık İlçesi Güvenlik Önlemlerini Arttırdı. Atlı Jandarma Timi, Sahil Bölgesi, Plajlar Ve Ormanlık Alanlarda Güvenliği Sağlamaya Başladı.

 

Ayvalık’ı Atlı Birlikler Koruyacak. Balıkesir Ayvalık Küçükköy Mahallesinde bulunan, sahil bölgesi, plajlar ve ormanlık alanları artık Atlı Jandarma Timi koruyor.

Ayvalık’ta emniyet ve asayişinin sağlanması amacıyla Nevşehir Jandarma At/Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) tarafından görevlendirilen ekipler çalışmalarına başladı.

 

Ayvaliki Atli Birlikler Koruyacak 1

 

Atlı Tim, sahil bölgesinde ve ormanlık alanlarda faaliyet gösteriyor. Meydana gelebilecek muhtemel yangınları ve diğer olayları önlemek amacıyla hizmet veriyor. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla devriye faaliyetlerine devam ediyor.

 

Ayvaliki Atli Birlikler Koruyacak 2

Ayvalık Hakkında

Ayvalık , Türkiye’nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Balıkesir’in en batısında, Ege Denizi kıyısında bulunan ilçe, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ayvalık kış mevsimlerinde büyük bir kasaba nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle dönemsel nüfus artışı yaşamaktadır. Tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Ayvalık, 2017’den beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır.

Ayvalık, Antik Çağ’da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia (Antik Yunanca: Κυδωνίαι) olarak bilinir. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli’nin Kydona köyünden ya da Girit’in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir. İsim konusunda bazı görüşler de Ayvalık’ın Aioliki’nin (Eolya’nın) bozulan şekli olduğudur. Ayvalık anlamına gelen Kydonie ismi ise, MÖ 330’dan beri süregelmektedir. Kentin adı Osmanlıcada “آيوالق” olarak geçmekteydi.

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: El Emeği, Göz Nuru Ürünler Mahalleevleri Pazarı’nda « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu