Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ı Vuran Sel Felaketinin İzleri Siliniyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşanan şiddetli yağışlar ve sel felaketi, ilçe genelinde olumsuz etkiler bıraktı.

Ayvalık’ı Vuran Sel Felaketinin İzleri Siliniyor

Ayvaliki Vuran Sel Felaketinin Izleri Siliniyor 1

Meteorolojinin turuncu uyarı verdiği önceki gün, Ayvalık’ta düşen 70 kilogram yağmur suyu metrekare başına, Nikita Deresi’nin taşmasıyla birlikte E-87 karayolunun bir bölümü ulaşıma kapandı. Yağan şiddetli yağmur suları ev ve iş yerlerinde hasara yol açtı.

Hızla Müdahale Ediliyor

Sel felaketinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ekipleri hemen harekete geçti. Dere yataklarındaki suların tahliyesi için çalışan ekipler, suların çekildiği bölgelerdeki çamuru temizlemeye başladı. 19 konut, 6 iş yeri ve 3 yolun su baskınları sonucunda zarar gördüğü belirtilirken, belediye ekipleri tıkanan menfez ve kanalizasyon hatlarını açmak için seferber oldu.

Gomec Firtinanin Yaralarini Sariyor 4

Toplumsal Dayanışma

Sel felaketi nedeniyle etkilenen Ayvalık’ta, halk dayanışma içinde yaralarını sarmaya çalışıyor. Belediye ekiplerinin yanı sıra gönüllüler de temizlik ve yardım faaliyetlerine katılarak ilçenin normale dönmesi için ellerinden geleni yapıyor.

İkinci Bir Felaketi Önlemek Adına Çalışmalar Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, gelecekte benzer felaketleri önlemek amacıyla altyapı çalışmalarının gözden geçirileceğini ve iyileştirileceğini açıkladı. Özellikle dere yataklarının düzenlenmesi ve altyapının güçlendirilmesi planlarıyla, ilçe genelinde yaşanan olumsuzlukların bir daha tekrar etmemesi hedefleniyor.

Ayvaliki Vuran Sel Felaketinin Izleri Siliniyor 2

Haber: İHA

Gömeç Fırtınanın Yaralarını Sarıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu