Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Bahar Temizliği

Bahar temizliği son zamanlarda pek çok kişinin gündemindedir. Peki bahar temizliği yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm detayıyla burada

 

Bahar Temizliği İçin Pratik Öneriler | Koçtaş Blog

Bahar geldiğinde hemen her evde hummalı bir temizlik faaliyeti başlamaktadır. Bahar temizliği sadece evin ve çevrenin temizlenmesi anlamına gelmez. Bu temizlikte belirli noktalara dikkat ederseniz, ailenizin de sağlığını koruyabilirsiniz.

Güneşin içeri girmesine izin verin

ilk olarak camlarınızı silerek işe başlayabilirsiniz. Önümüzde hasret kaldığımız güzel güneşli günler bizi beklemektedir. Aynı zamanda güneşin ışığını tam anlamıyla hissedebilmek için camlarınız pırıl pırıl olsun.

Onarmak en iyisi!

Dış mekanda kullandığınız mobilyaların onarılmaya ihtiyacı varsa bunları halledin ve temizliklerini yapın. Ayrıca balkonunuzun veya terasınızın duvarlarında onarılması gereken alanlar varsa bunları da gözden kaçırmayın.

Bitkilere can verin

Bahçeniz varsa ve ekim yapacaksanız, sezonluk ihtiyacınız olan ürünlerin listesini çıkarın. Bununla birlikte bitkilerinizi de yaza hazırlayın, kuruyan kısımlarını temizleyin, yapraklarının tozunu alın.

Yazlıklarınızı çıkartın

Dolaplarda yazlıkları görmeyeli uzun bir zaman oldu. Yazlıklarımıza hasret kaldık. Hurçlarda giyilmeyi bekleyen capcanlı renklerdeki kıyafetlerinizi hurçtan çıkarın, temizleyin ve dolabınızdaki yerlerine yerleştirin. Ayrıca yalnız mart ayında olduğumuzu unutmayın. Kışlıklarınızdan her türlü ihtimale karşı birkaç parça dışarıda bırakın.

Bu konu hakkında buraya göz atabilirsiniz.

 

Bahar Temizliği

Yıkayın

Koltuklarınızın, kırlent kılıflarınızı ve perdelerinizi yıkayın. Yerleri ferah bahar esansları içeren deterjanla silin. Koltuk arkalarını ihmal etmeyin. Buzdolabınız ve buzluğunuzu da temizlemeyi ihmal etmeyin.

Dr. Öğr. Gör. Eren Eroğlu‘ndan bahar temizliği püf noktaları
  • Temizlik yaparken, hava yoluyla yayılan polenleri ve alerji yapan maddeleri evinizden uzaklaştırmak için klima filtrelerini temizleyin, havalandırma kanallarının tozunu dikkatlice alın.

 

  • Neleri atacağınızı gözden geçirirken ilaç dolabınızı da ihmal etmeyin. Ayrıca tarihi geçmiş ve bozulmuş ilaçları derhal atın. Böylece hem yanlış ilaç kullanımına bağlı riskleri bertaraf etmiş olursunuz hem de dolabınızda yer açılır.

 

  • Bodrumu, ardiyeyi ya da garajınızı temizlerken artık boya, solvent, tiner, makine yağı gibi zehirli maddeleri taşıyan eski teneke kutuları bir kenara ayırın. Diğer çöplerden ayrı olarak zehirli atık konteynerlerine atın.

 

  • Aynı şekilde lavabo altlarını, dolapları kontrol edip zehirli olan eski temizlik malzemelerinden kurtulun.

 

  • Banyo, tuvalet gibi ıslak ve nemli alanlardaki küf ve mantarları zehirli madde içermeyen temizleyicilerle temizleyin. Ayrıca mantar ve küf hassasiyeti olan kişilerde alerjilere hatta daha ciddi hastalıklara sebep olmaktadır.

 

  • Düşmelere ve kazalara engel olmak için halı ve kilimlerinizin kaymasını engelleyen tabanlıkların sağlam olduğunu kontrol edin. Bununla birlikte eskiyenleri değiştirin.

 

  • Çocuklarınızın oynadığı alanlarda ya da arka bahçenizde kazalara sebep olabilecek kırık korkuluk, çit, merdiven ve açıkta kalmış inşaat artıklarını ortadan kaldırın.

 

  • Son olarak havyan besliyorsanız hijyen konusunda daha dikkatli olmanız gerekir. Çünkü dışarıdan eve giren bir köpek ya da kedi eve mikrop taşıyabilir, böylece evin hijyeni bozmaktadır.

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Referans: Dr. Öğr. Gör. Eren Eroğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu