GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Bahçeli “Şantaja boyun eğmeyiz”

MHP lideri Devlet Bahçeli ABD ile Brunson krizine ilişkin yaptığı açıklamada, “ABD’nin tehdidi stratejik ortaklığa gölge düşürüyor. Türkiye’nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüştür? Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyeceğiz.” Dedi

Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump’ın, papaz Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde “Türkiye’ye yaptırım uygulayacağı” şeklindeki ifadelerine ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamada bulundu. Türkiye’nin ABD ile on yıllardır müttefiklik hukuku içinde bulunduğunu belirten Bahçeli, “ABD, Evanjelistlerin dolduruşuna gelip bir papazı bahane göstererek Türkiye’yi tehdit etmektedir. Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir, stratejik ortaklığa gölge düşürmektir, haddi ve hududu aşmak demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

ÜSLUP KÜSTAHÇA DEĞİLMİDİR?

“Malum papaz serbest bırakılmazsa yaptırım uygulayacaklarmış.” ifadesini kullanan Bahçeli, “Bu üslup küstahça değil midir? Buyurgan, bulanık ve buruşmuş bir tavır sayılmayacak mıdır? Türkiye’nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüş, nerede duyulmuştur?” diye sordu.Haber Türk’ün haberine göre,Bahçeli, “Türkiye-ABD ilişkilerini casusluk suçlamasıyla bağımsız ve tarafsız Türk mahkemesinde yargılanan bir papaz riske atıp krize sokuyorsa ne söylense nafiledir. ABD Başkanı, papaz peşine düşeceğine ülkesinde misafir ettiği FETÖ’cüleri ne zaman iade edeceğini düşünmelidir.” açıklamasını yaptı.MHP lideri Devlet Bahçeli ABD ile Brunson krizine ilişkin yaptığı açıklamada, “ABD’nin tehdidi stratejik ortaklığa gölge düşürüyor. Türkiye’nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüştür? Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyeceğiz. ABD papazın peşine düşeceğine FETÖ’cülerin iadesini düşünmeli. ABD Pensilvanya’daki haini verirse takas imkanı doğar.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu