GündemTürkiye Gündemi

Bakan Ersoy “Yerel Medyanın Yanındayız”

Bakan Ersoy “Yerel Medyanın Yanındayız”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Yerel medyanın geleceği ve yeni iletişim teknolojileri” çalıştayının açılış programına katıldılar. Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının yerel medyanın dijital dönüşümünde her zaman yanlarında olacağını ifade ederek, “Bizler yerel medyamızın çağı yakalayan bir anlayışla Varlığını idame ettirmesi gerektiğini biliyoruz. Etkili çözüm yollarını bulacağız.” dedi.

Bakan Ersoy, şunları kaydetti: “Dünya çok büyük bir dönüşüm yaşıyor. Bu dönüşüm neredeyse insanlık tarihinin en önemli dönüşümlerinden bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Teknoloji alanında yaşanan bu değişimle ihtiyaçlar ve beklentiler değişiyor. Gündelik hayat pratiklerinden iş hayatımızdaki düzene kadar tüm alışkanlıklarımızı yeniden şekillendiren pandemi ile ayrıca dijital dönüşüm hızının arttığını görüyoruz.

Bu dönüşümden en çok etkilenen sektörlerinde başında ise medya geliyor. Bugün geleneksel medya, mecra ve uygulamaları dijitalleşme karşısında çok önemli bir sınav veriyor. Gerçek haber, nitelikli içerik ve anlık bilgiye erişim kanallarını gözden geçirdiğimizde dijital imkânların genişlediğini görebiliyoruz. Ekonomi ve eğitim kalemlerinden sonra yapay zekâ teknolojilerinden en çok etkilenecek olan 3’üncü sektör geleneksel medyanın bundan sonraki serüveni hepimizi yakinen ilgilendiriyorlar. Yerel medyanın bu dönüşüm karşısındaki duruşu üzerinde ayrıca düşünülen başlıklardan birisi olarak duruyor. Bu anlayış ve ayrıca doğrultuda bakanlık olarak yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu