EkonomiGündem

Bakan Işıkhan: Ev Hanımlarına Prim Desteği Yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına prim desteği verilmesi için başlatılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan: Ev Hanımlarına Prim Desteği Yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına prim desteği verilmesi için başlatılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Kanal 7 yayınında yaptığı konuşmada, ev kadınlarına üçte bir prim desteği sağlanması amacıyla çalışmalara başlandığını belirtti.

İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesini içeren bir sistem kurulduğunu ifade eden Işıkhan, bu çalışmanın orta vadede uygulanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Bakan Işıkhan: Ev Hanımlarına Prim Desteği Yolda

“Prim Gün Sayısını Düşürme Çalışması Devam Ediyor”

Bakan Işıkhan ayrıca, Bağkur’luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesine yönelik bir çalışmanın devam ettiğini vurgulayarak, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışanları istihdamda tutmaya yönelik çabalarının devam ettiğini ifade etti.

Asgari ücret konusuna da değinen Işıkhan, asgari ücretin net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, asgari ücretin üzerinde olan çalışanların gelirlerinin damga ve gelir vergisinden muaf tutulduğunu belirtti. Ayrıca, asgari ücretin Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlendiğini ve bu belirlemenin günlük ve brüt olarak yapıldığını teknik bir konu olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan: Ev Hanımlarına Prim Desteği Yolda

2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarının brüt olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini paylaştı. Saatlik tutarın ise 88 lira 90 kuruş olduğunu ifade eden Işıkhan, kesintilerin ardından net asgari ücretin 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı.

 

 

AA

İBB Başkan aday Kurum: “Toplu ulaşımda yüzde 40 indirim, öğrenci evlerine doğalgaz desteği”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu