GündemTürkiye Gündemi

Bakan Koca:  “Risk Haritası Da 15 Günde Bir”

Bakan Koca:  “Risk Haritası Da 15 Günde Bir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “7 günlük vaka görülme sıklığını yayınlamaya haftalık devam. Risk haritası da 15 günde bir” dedi.

Toplantının ardından açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferansla yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Kovid-19 salgınıyla mücadeleye ilk günkü kararlılık ve gayretle devam ettiklerini belirten Koca, yeni bir aşamaya geçildiğini anımsattı. Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıkladığı esaslar temelinde, illerin kendi risk seviyelerini dikkate alarak kapsamı değişen tedbirlerle mücadeleye devam edecek. Koca, bugünkü Bilim Kurulu toplantısının gündeminin “kontrollü normalleşme süreci” olduğunu aktardı. Koca, düşük riskli illerde kısıtlamaların hafifletilmesiyle artacak sosyal hareketliliğin, tedbirlerde gevşeme anlamına gelmediğini söyledi. Gelmemesi gerektiğini vurgulayan Koca “Ayrıca vatandaşlarımızın normal hayata kavuşma yolundaki kontrollü adımları tedbirlerden taviz olarak algılamadığına eminiz. Tedbirlere uymaya devam ederek planlanabilir ve öngörülebilir yarınlara emin adımlarla ilerlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Umutla beklediğimiz günlere yayılımı engelleyerek ulaşacağız “

Koca, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mutant virüslerin gittikçe daha yaygın görülmesi ve bulaştırıcılığının artması da ihtimal dahilinde. Bununla beraber tedbirler mutasyon için de geçerli ve etkili. Yüksek vaka sayılarımız hala, hayatımızı olağan akışına kavuşturma umudumuzun önünde bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir. Ayrıca kontrol elimizde ve tedbirlere uyarak normalleşebiliriz. Umutla beklediğimiz günlere, sosyal hareketliliğimiz içinde de virüsün yayılmasını engelleyerek ulaşacağız. Öte yandan böyle bir dönemde kontrolsüz atılan her adımın bizi iki adım geriye götüreceği unutulmamalıdır. ”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu