GündemTürkiye Gündemi

Bakan Murat Kurum’dan Kiracılara Çağrı

Bakan Murat Kurum’dan kiracılara çağrı. Artan kira fiyatlarını önlemek için, hükümet kiracıya 25’in üzerinde zam yapılamaz kararı verdi. Fakat birçok ev sahibi bu alınan karara uymadı.

 

Bakan Murat Kurum’dan kiracılara çağrı. Yapılan bu düzenlemeden sonra ev sahipleri alınan karara uymadı. Kira artışlarını istedikleri miktarda yapmaya devam etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ‘da katıldığı bir canlı yayında kiracılara seslendi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam talep ediyorsa banka hesabına kirayı yatırın. Sizi çıkaramazlar.” dedi.

 

Backup Of Elif

 

Artan kira fiyatlarından sonra kiracılar bu duruma isyan etmişti. Hükümette vatandaşın geri dönüşlerine istinaden bir adım attı. Geçtiğimiz sene kira fiyatlarına yüzde 25 ‘lik bir artış sınırı geldi. Ancak bir çok ev sahibi bu karar uymadı ve istedikleri zam miktarını kiracılarına yaptı.

 

Canlı yayına konuk olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’ da vatandaşların gündeminde olan kira zamları hakkında konuştu. Bakan Kurum, “Tabi ki uymayanlar, kira artışını yüzde 25’in üzerinde yapmaya çalışanlar, evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var.” dedi.

 

H 4

 

Bakan Kurum sözlerine “Kiracı kardeşlerimize şunu söylüyoruz kesinlikle yüzde 25’ten fazla zam yapmayın. Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam talep ediyorsa banka hesabına kirayı yatırın, sizi çıkaramazlar. Kanunen de yüzde 25’ten fazla zam yapma hakları yok. Biz idari ve hukuki olarak buradaki süreci kiracılar adına takip edebiliriz.” Şeklinde konuştu.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın… 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu