Gündemİlçe Haberleri

Bakan Varank Havran’da Bilim Ve Teknoloji Merkezini Açtı

Bakan Varank Havran’da Bilim Ve Teknoloji Merkezini Açtı

 

Projenin tamamını TÜMAD Madenciliğin üstlendiği Balıkesir Havran Bilim Ve Teknoloji Merkezi açılışı gerçekleşti. Açılışta TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Hasan Yücel, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank birer konuşma yaptı. Ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Balıkesir’e bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ayrıca, ilçelerde GMKA destekli 8 projenin de açılışını yaptı.

 

Tyu7

TÜMAD’ın Havran’a kazandırdığı tesis, ayrıca, Balıkesir’in ilk ve tek olma özelliğine sahip. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın katılımı ile bugün açılışımızı yaptık. Bu merkezi NUROL Holding TÜMAD ilçemize kazandırdı. 2021 ‘de yapımı tamamlandı ve önemli bir merkez haline geldi. Bursa, Kocaeli ve Bursa’ya giden bölgemizdeki öğrenciler artık Havran’a geliyor. ”dedi.

Havran’da Yaşama Geçirilen Projeleri Anlattı

Saklı cennet Havran projesi ile altyapıyı güçlendirdik. Cumhuriyet Caddesi üzerinde 81 adet tarihi cephe iyileştirmesi gerçekleştirdik. Ayrıca, sokak sağlıklaştırması, butik otel, turizm kenti sakin şehir olma yolunda anahtar rol üstlendik. Geleneksel zeytinyağlı sabun fabrikasına destek alarak buradan katma değer sağladık.

Havran Su Sporları ve Karavan Kampı İçin Destek İstedi

Havran Su Sporları ve Karavan Oteli Kampı projelerimiz için de destek arayışındayız. Ayrıca, Kazdağlarının Havran Gölü kıyısında doğa harikası bir konaklama merkezi kazandıracağız. ” Havran, Seyit Onbaşının memleketi.  Dahası, göreve başladığım günden buyana Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Hasan Yücel “Doğaya Saygı İlkesinden Taviz Vermiyoruz”

 

Törende, TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Hasan Yücel’de konuşma yaptı. Yücel, konuşmasında metalik madencilikte ülkenin sayılı şirketlerinden biri olduklarını söyledi. Özellikle, Çanakkale Lapseki ve Balıkesir İvrindi İşletmelerinde, uluslararası standartlarda en ileri teknolojileri kullandıklarını ifade etti. Ayrıca, çevreye, doğaya ve insana saygı ilkelerinden asla taviz vermeden üretimlerine devam ettiklerini söyledi.

Bakan Varank Havranda Bilim Ve Teknoloji Merkezini Acti

Ülkemizin İlk Maden Lisesi İvrindi’ye Kazandırıldı

Hasan Yücel, Sosyal projelerle yer altındaki bereketi yer üstüne taşımaya gayret ettiklerini belirtti. Ayrıca, İvrindi’de Türkiye’nin ilk maden lisesi ile bir madende bulunması gereken tam donanımlı laboratuvarın ülkeye kazandırılmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Açılışı gerçekleştirilen Havran Bilim ve Teknoloji Merkezinin ise çocuk ve gençlerin bilim ve teknolojiye olan merakını pekiştireceğine değindi. Geleceğin Aziz Sancar’larının yetişmesine vesile olacağına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Erol Çarmıklı Anadolu Lisesi Açıldı ve İÇDAŞ Meslek Lisesi Maden Laboratuvarına Kavuştu

Yücel, “TÜMAD olarak Çanakkale Lapseki’de yapımını tamamladığımız Erol Çarmıklı Anadolu Lisesi ise bu yıl yine öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine kapılarını açtı. Eş zamanlı olarak Lapseki ilçemizde eğitime devam eden İÇDAŞ Meslek Lisesi’ne ise tam donanımlı bir maden laboratuvarının kurulumunu gerçekleştirdik.

Havranımıza Bilim ve Teknoloji Merkezi Kazandırdık

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy konuşmasında ayrıca, “Çanakkale Seyit Onbaşı’nın yadigarıdır Havran. Bir müze kenti, eşsiz doğası havası ve suyu ile bir ömürdür Havran ”dedi. Başkan Ersoy Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi NUROL Holding katkısı ile yapıldı. Teknolojik altyapıya sahip bir merkezimiz çocuklarımıza hizmet etmektedir. Açılış öncesinde Balıkesir’deki öğrencilerimiz Bursa ve civarlardaki illere gitmekteydiler ancak bugün değişen ve gelişen Havranımız Bilim ve Sanat Merkezimizi kazandırdık ve artık öğrencilerimiz Havranda’ki Bilim ve Sanat Merkezine geliyorlar.

 

Her Bir Proje Diğer Bir Projeyi Tetikliyor

 

Bugüne dek yapılan projeli çalışmaların yaşama geçirildiğini anlatan Başkan Ersoy yapılanlara tek tek değindi. GMKA Geleneksel zeytinyağlı sabun üretiminde fabrika yapımı ve kadınların üretimle katma değerine değer katacak. Çeşitli konularda projeli çalışmalara destek beklediklerini de hatırlatan Başkan Ersoy doğa içinde bir karavan oteli turizmine de dikkat çekti ve bugüne dek yapılabilen desteklerle yaşam geçirilen yatırımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlıklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Havranımız için yapılan projelerde desteği hep hissettik.Her proje bir diğer projelerin önünü açmakta.”dedi.

 

Canbey “Gençlere Öncelik Edecek Projeler”

Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey; “ Önemli yatırımlara öncelik eden Bakanımız Mustafa Varank odamıza ziyarete gittiğimizde bizleri hiç mahcup etmedi. Kendisi ile bir hikâyemiz de var. Farklı zamanlarda Balıkesir’e gelme sözü de verdi. Bilim ve Teknoloji Merkezi olmazsa olmazlarımızdan Bilime önem veren bir bakana sahibiz. TOOG onun zamanında oldu ve kendisi öncülük etmeye devam ediyor. Merkezimiz körfezimizin ve her gencin çalışmalarına öncelik edecek. Bugüne dek ortaya çıkan bilim insanlarımızda hep bu merkezlerden çıkmış. Bugünden sonrada Havranımıza destek devam edecek diyorum” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yılmaz “Madenciliğin Gelişmesi Adına Güzel Bir Çalışma Var”

TÜMAD’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgede madenciliğin gelişmesi adına güzel işlerin yapıldığını söyledi. Havran Belediye Başkanımız Emin Ersoy bu merkezi Balıkesir’de ki tüm çocuklara açtı. Valiliğimize ve TÜMAD’a teşekkür ediyorum”dedi.

 

Vali Şıldak  TÜMAD’a teşekkür Etti

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Bandırma Gönen bölgemizde kendi alanında özel üretim yapan fabrikalarımızı birlikte ziyaret ettik. Sayın Bakanım bizde özel çabalarınız için teşekkür ediyoruz. TÜMAD gibi örnek bir madencilik faaliyeti gerçekleştiren ve ilimize yüksek faaliyetler kazandıran şirketimize teşekkür ediyorum. Bilim ve Sanat Merkezini 10 binin üzerinde öğrenci ziyaret etmiş. Bu nedenle Havran Belediye Başkanımıza bende teşekkür ediyorum. Kalkınma Ajansımızıda tebrik ediyorum. Açılış hayırlı olsun”

 

Sanayi Ve Teknoloji Baknaı Mustafa Varank

Kocaseyidin memleketinde birbirinden önemli projelerin açılışında birarada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz diyen Bakan Varank “Balıkesir’in önemli fabrikalarına ziyaretlerde bulunduk. Durmak yok yola devam diyen bir Cumhurbaşkanı ile birlikte hareket ediyoruz ”dedi.  Teknolojik ilerleme katma değerli ekonomik büyümeye katkı sunan ekosistem kurmak için 8 projenin resmi açılışı gerçekleşti.

Varank,“Bilim ve Sanat Merkezine Çanakkale ve Balıkesir’deki öğrenciler ziyaret gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Merkezde 135 deney düzeneği ve bu merkezde okulda öğrenilenler deneylerle pekiştiriliyor. Ülkemize katma değer sağlayan güzide bir eser ”dedi. Varank ayrıca bu merkezlerde öğrencilere kek ve çay ikramlarında bulunulması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yöndeki tavsiye kararını hatırlattı. Merkezde öğrencilerin daha çok gelmesi için birde oyun konsolu bulundurulursa daha güzel olacağını belirtti.”

 

Varank “Doğa Düşmanımısınız Diyenler Olabilir…”

Varank ayrıca “40 tona yakın bir altın madeni çıkarıyoruz ve ülkeye kazandırıyoruz. Madencilik olmazsa olmaz. Madenleri yerin altında bırakmamalıyız .Eleştirenler olabilir çevre doğa düşmanımısınız diye Ancak bu işi doğru ve kurallara uyarak yapıyorsanız bu altınları toprağın altında bekletiyormuşsanız o olmaz”şeklinde konuştu. Törene Bakan Mustafa Varankla birlikte Vali Hasan Şıldak, AK Parti Milletvekilleri  Adil Çelik, Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, BAÜN Rektörü Yücel Oğurlu, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve bazı ilçe belediye başkanları ile  TÜMAD yetkilileri ve Havranlılar katılım sağladı.

Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu