Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

BAKAN YANIK KALIN ÇİZGİ ÇEKTİ!

“BİR SİYASET ÇATIŞMASINA GEREK YOK”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mağdurlar üzerinden bir siyaset çatışmasına gerek olmadığını ifade etti.

 

‘’Bir Araya Gelip Meselelere Odaklanalım’’

Bakan Yanık , “Siyasetin her bir ferdinin, her bir gurubunun siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum bir araya gelelim ve bu meseleleri çözmeye odaklanalım” dedi.

 

‘’Konu Farklı Biçimde…’

Bakan Yanık, “H.K.G. konusunda kısa bir açıklama yapmak istedim. Bir televizyon kanalında yaptığım değerlendirmenin farklı biçimde çarpıtıldığını ve farklı bir takım değerlendirmelere konu edildiğini öğrendim’’.

 

Bu Mesele Siyasi Üstü Bir Mesele

Yanık, ‘’ Şunun altını çok kalın çizgilerle ifade etmek istiyorum. Bizim için Bakanlık olarak ya da hükümet olarak 20 yıldır hiç değişmeyen bir biçimde tek önemli olan konu çocuğun üstün yararıdır. Bu yeni bir vaka değil bizim için. Biz, Bakanlık olarak bu olayın başından beri, mağdurun bize geldiği ilk günden itibaren içindeyiz zaten. Bunu bir defa ifade edeyim. Bu tür konular çocuğun istismarı, kadına şiddet siyaset üstü bir meseledir’’.

 

Siyasetin malzemesi yapmayalım sözünü yeniliyorum. Siyaset konuşmasın değildir bunun anlamı. Siyaset olarak hepimiz farklı görüşler olabilir, farklı düşünceler olabilir, önemli değil, hepimiz konuşalım. Ama bunun üzerinden siyasi bir rant peşinde koşmayalım. Çünkü bu maalesef insana ilişkin bir konudur. İnsanın olduğu yerlerde de bu tür çirkinliklerle karşılaşıyoruz” dedi.

 

Bu Haber Nursima Akyürek’in Haberidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu