EğitimGündem

Bakanı Tekin:’ Türkiye özel eğitimde dünyaya ışık tutuyor’

Avrupa Konutları Çamlıvadi İlkokulu ile Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim alanında Türkiye'nin dünya ölçeğinde örnek uygulamalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Bakanı Tekin:’ Türkiye özel eğitimde dünyaya ışık tutuyor’

Bakani Tekin Turkiye Ozel Egitimde Dunyaya Isik Tutuyor 1
Bakanı Tekin:’ Türkiye Özel Eğitimde Dünyaya Işık Tutuyor’

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel eğitime ihtiyacı olan çocukların önemsendiğini ve bu konuda hassasiyet gösterdiğini ifade etti. Bakan Tekin, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız da özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızı çok ciddi şekilde önemsiyor ve bize bu konuda sürekli özel çocuklarımızla, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızla ilgilenmemiz konusunda talimatları var.” dedi.

20 Yılda Büyük Gelişim

Türkiye’deki eğitim-öğretim altyapısının son 20 yılda büyük bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Bakan Tekin, özellikle özel eğitimde çeşitli uygulamaların hayata geçirildiğini söyledi. Bu uygulamalar arasında normal sınıflarda özel eğitim ihtiyacı olan çocukların kaynaştırılması, özel eğitim sınıflarının oluşturulması, özel eğitim okullarının açılması, evde eğitim ve hastanede eğitim gibi farklı hizmetlerin yer aldığını açıkladı.

Bakani Tekin Turkiye Ozel Egitimde Dunyaya Isik Tutuyor 2
Bakanı Tekin:’ Türkiye Özel Eğitimde Dünyaya Işık Tutuyor’

“Türkiye bu alanda dünya ölçeğinde”

Özel eğitimde uygulama okulu sayısının 1076 olduğunu ve bu okullarda 35 bin öğrencinin eğitim aldığını belirten Bakan Tekin, Türkiye’nin bu alanda dünya ölçeğinde örnek uygulamalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Deprem Vurgusu

Törende konuşan İstanbul Valisi Davut Gül ise Türkiye’nin yeni bir yüzyıla başladığını ve kentsel dönüşümün önemli bir aşama kaydettiğini belirtti. Ayrıca, okulların yapıldığı arazilerin kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıklı konutlara dönüştürüldüğünü ve yeşil alanlara da önem verildiğini vurguladı.

Açılış töreni, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in Bakan Tekin’e sedef kaplamalı sanduka hediye etmesiyle son buldu. Okulun açılışı, kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Cumhuriyet’in 100. Yılında Öğretmenlere Mesaj

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu