Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Avrupa Mirasıyla Buluşuyor

Edremit Belediyesi, Avrupa Miras Günleri kapsamında Sabahattin Ali Anı Evi’nde minik ziyaretçilerini ağırladı.

Avrupa Konseyi her yıl bir tema belirlenerek hazırlanıyor. Böylece, bu yıl “Yaşayan Kültür Mirası” teması çerçevesinde, Avrupa Miras Günleri’ Edremit’te de gerçekleşiyor. Ayrıca, ulusal ve Uluslararası platformlarda 50’den fazla ülkede meydana geliyor.

 

Sabahattin Ali Miniklere Anlatıldı

Ziyaretçilere yerel kültürel mirasın zenginliği ve çeşitliliğinin tanıtımı olan program Edremit’in kültürel miraslarından olan Sabahattin Ali miniklere anlatımı oldu. Sabahattin Ali Anı Evi’nde Şehit Öğretmenler İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile öğretmenleri misafir oldu. Yeni nesillerle, gençlik yıllarında yaşadığı Edremit’teki evinde Edremit’in Sabahattin Ali’nin anlatımı oldu.

Balıkesir Avrupa Mirasıyla Buluşuyor
Balıkesir Avrupa Mirasıyla Buluşuyor

Öğrenciler, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ve rehberler eşliğinde anı evini gezdi. Ardından, öğrenciler Sabahattin Ali’nin anılarını, romanlarını ve hayat hikayesini dinledi. Usta, Kazdağları’nda çekmiş olduğu fotoğrafları, Edremit’teki eğitim hayatı ve gençliğinde kaldığı evdeki meşhur kuyusuyla öğrencilerin ilgisini çekti. Ayrıca öğrencilerin, yazarın yaşadığı yeri görme imkanına sahip oldular.

Balıkesir Avrupa Mirasıyla Buluşuyor
Balıkesir Avrupa Mirasıyla Buluşuyor

Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, öğrenci ve öğretmenlere eşlik etti. Devamında, ziyaret sonrası misafirlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı “Nutuk” ve Sabahattin hayatını anlatan kitabı hediye edildi.

Haber Merkezi

Edremit’e Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Şeref Plaketi Verildi//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu