Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Ayvalık Semt Pazarında Fiyatlar

Balıkesir Ayvalık Semt Pazarında fiyatlar. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde semt pazarları öğle saatlerinde yoğunluk yaşıyor.

Balıkesir Ayvalık Semt Pazarında fiyatlar. Pazar fiyatlarının değişken olduğu semtlerde pazarcılar fiyatların uygun olduğunu belirtiyor. Alışverişe gelenlerse fiyatların artışına dikkat çekiyor ve alım gücüne vurgu yapıyor.

 

Poazar

 

Ayvalık ilçesinde Sarımsaklı pazarında sebze ve meyve fiyatlarını inceledik. Pazarcı Ekrem Bolat yaklaşık 18 yıldır pazarcılık yaptığını söyledi ve ürünlerin doğallığına değindi.

Bolat, MERHABA’ya özel yaptığı değerlendirmede, “ Pazarın en düşük fiyatlı ürünleri yeşillikler ve en pahalı diyebileceğimiz ürünleri de biber, patlıcan” dedi. Pahalılığın maliyetlere ve arz talebe göre değişkenlik gösterdiğini söyledi. Pazarın bugün oldukça sakin olduğu Ayvalık’ta vatandaşlar, ihtiyaçlarını almak için öğle saatlerini tercih ediyor. Öte yandan pazarcılar fiyatların oldukça uygun olduğunu ancak vatandaşların çoğunlukla yarım kilo bir kilo istekte bulunduklarını belirtiyorlar.

Gg 1

Ayvalık Sarımsaklıda bugün Pazar fiyatları şöyle;

Soğan kilosu 20 iken patlıcan 25, yerli Kırmızı biber 48, acı yeşil biber 25TbL olarak karşımıza Çıktı. Ayrıca kabak 25-20 arası, domates ise 10 TL’den başlayıp 25 TL ye kadar Bulunuyor. Bunların Dışında Brokoli 30, prasa 15, Marul 10, taze soğan ise 10 TL. Patates 17 TL.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Ayvalık Hakkında

Ayvalık (Yunanca: Αϊβαλί Aivali, Grekçe: Κυδωνίες Kydonies), Türkiye’nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Bundan dolayı Balıkesir’in en batısında, Ege Denizi kıyısında bulunan ilçedir. Aynı zamanda Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Özellikle Ayvalık kış mevsimlerinde büyük bir kasaba nüfusuna sahip olur. Ayrıca yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle dönemsel nüfus artışı yaşamaktadır. Tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Ayvalık, 2017’den beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu