İlçe HaberleriSiyaset

Balıkesir Büyükşehir Seçimlerinde Sosyal Medya Çekişmesi

Balıkesir'de yerel seçim süreci, adayların sosyal medya platformlarında yoğun bir propagandaya girişmesiyle hareketlendi. Adaylar, halka ulaşma stratejilerinde özellikle sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandılar.

Balıkesir Büyükşehir Seçimlerinde Sosyal Medya Çekişmesi

Balikesir Buyuksehir Secimlerinde Sosyal Medya Cekismesi 1
Balıkesir Büyükşehir Seçimlerinde Sosyal Medya Çekişmesi

Takipçi Sayısında Kazanan Turhan Çömez

Bu süreçte en dikkat çeken isim ise İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez oldu. Çömez’in sosyal medya hesabı, 361 bin takipçiyle en çok ilgi gören adayın profili haline geldi. Özellikle X platformunda aktif bir şekilde paylaşımlar yapan Çömez, geniş kitlelere erişmeyi başardı.

Geleneksel Yöntemlere de Devam Edildi

Seçim kampanyası kapsamında adaylar, geleneksel yöntemlerin yanı sıra sosyal medya platformlarını da etkin bir şekilde kullandılar. Ancak, diğer adaylara göre İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez’in takipçi sayısındaki belirgin fark dikkat çekti. Çömez’in sosyal medya hesabı X’te 361 bin takipçiyle lider konumda yer alırken, CHP’nin adayı Ahmet Akın 93 bin takipçiyle ikinci sırada yer aldı. AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz ise 47 bin takipçi ile üçüncü sıraya yerleşti.

İnstagram’da Ahmet Akın Önde

Özellikle gençlerin aktif kullandığı Instagram platformunda da adaylar, hedef kitlelerine ulaşma amacıyla çaba harcadılar. Bu platformda da CHP’nin adayı Ahmet Akın 78 bin takipçiyle öne çıkarken, AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz 65 bin takipçiye ulaştı. İYİ Parti’nin adayının ise 50 bin takipçisi bulunuyor.

Haber: İHA

Öztaylan: ‘Bandırma’yı İl Olma Yolunda Taşıyacağız’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu