Özel HaberlerBalıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe HaberleriSiyaset

Balıkesir CHP İttifak’a Yakın Mı?

Listede yer alan Mehmet Tüm Balıkesir ‘e dair MERHABA’nın sorularına çarpıcı ve net yanıtlar verdi. Peki Balıkesir CHP İttifak'a yakın mı? Tüm soruların cevapları bu haberde...

Balıkesir CHP İttifak’a Yakın Mı?

Balıkesir CHP 26.dönem Milletvekili Mehmet Tüm Özgür Özel’in listesi dışındaydı ancak yaklaşık 60 il örgütünün mesajı listeyi delmeye yetti. Listede yer alan Mehmet Tüm Balıkesir ‘e dair MERHABA’nın sorularına çarpıcı ve net yanıtlar verdi.

MEHMET TÜM LİSTEYİ DELDİ

CHP’nin PM ve YDK seçim sonuçları açıklandı.A takımı belli oldu. Bin 277 delegenin oy kullandığı seçimlerde Balıkesirli iki vekil ismi dikkat çekti.Özgür Özel’in listesinde Ensar Aytekin yer aldı liste dışında kalan Mehmet Tüm ise listeyi delen vekil oldu. 60 kişilik Parti Meclisi’ndeki isimler arasında CHP’den Ensar Aytekin ve Mehmet Tüm Balıkesir’de ayrı bir heyecan yarattı. 60 üyeli PM için 387, 15 üyeli YDK için ise 103 aday başvurmuştu.

Oğuz Kaan Salıcı’nın hazırladığı listeden bazı isimlerin, Özgür Özel’in listesini delip delmeyeceği de merak ediliyordu. İlk sonuçlara göre Mehmet Tüm ismi göze çarparken; Müslüm Sarı, Semra Dinçer, Orhan Sarıbal, Ali Haydar Hakverdi, Deniz Yavuzyılmaz, Koza Yardımcı, Aylin Nazlıaka, Saniye Barut’un, Özgür Özel’in hazırladığı “anahtar liste”yi deldiği görüldü. PM seçiminde “anahtar liste” sunan bir diğer isim olan Oğuz Kaan Salıcı ise 363 oy alarak listeye giremedi. Mehmet Tüm’ün il ziyaretlerindeki çalışmaları ve becerisi listeyi deldi.

“YEREL SEÇİMLER’DE BALIKESİR’İ ÇOK RAHAT ALACAĞIZ”

Balıkesir 26.Dönem Milletvekili Mehmet Tüm, “ yerel seçimlerde öncelik partimizin kendi oylarını arttırmak” dedi. Mehmet Tüm ittifakla ilgili MERHABA‘nın sorularına da net yanıtlar verdi. Ön seçim vurgularının yapıldığı genel kurul ve parti meclisi ile yüksek disiplin kurulu seçimlerinde taleplerin bu yönde ortaya çıktığını belirtti.

“TÜZÜK KURULTAYI ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Halk Partisi tüzük kurultayı Kasım ayında gerçekleşecek. Bu kurultayda ön seçimin yetişip yetişmeyeceği merak konusu. CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’in listesinde liste dışı olan ancak illerin örgütlerinde adı olan Mehmet Tüm  listeye girmeyi başardı. Taban desteğinin gücüne işaret eden Tüm kadın erkek eşitliğinin sağlanacağını belirterek hedefe kilitli bir çalışma programı olacağının mesajlarını verdi.

“MESAJ NET HEDEFE KİLİTLENECEĞİZ”

İkinci oylamada 812  oyla CHP’de genel başkanlığı alan Özgür Özel’in partinin tamamını kucaklayan mesajı verdiğine işaret etti. Hedefe kilitleneceğiz. Balıkesir, Bursa, Denizli ve Manisa gibi büyükşehirlerde hedefimiz net ve Büyükşehirleri hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İTTİFAK DENEYİMİMİZ VAR”

İttifak deneyimlerinin olduğuna işaret eden Parti Meclisi listesindeki Mehmet Tüm MERHABA’nın sorularına yanıt verdi. Balıkesir noktasında, Balıkesir rahat alacağımız bir il. Bizim bir ittifak deneyimimiz var. Eksiklikler, yanlışlar bunları değerlendiriyoruz. Doğru zeminde olursa biz bunun deneyimini yaşamış bir partiyiz” şeklinde konuştu.

“TÜM“YENİ BİR UMUT YARATILDI”

CHP Parti Meclisi Listesinde örgütün ciddi bir desteğini alan Mehmet Tüm, Kurultayda yeni bir irade oluştuğunu söyledi. Türkiye’de yeni bir umut yaratıldı diyerek Balıkesir İl Başkanı ve ilçe başkanlarına destek olan örgütümüze teşekkür ediyorum” dedi.

MEHMET TÜM’E CHP TABANINDAN DESTEK

Güzel şeyler olması için çalışıyor ve emek harcıyoruz diyen Mehmet Tüm, genel başkan seçildikten sonra bir liste çıkardı ve ben o listede değildim. Liste dışındaydım. Ancak; şöyle bir durum var: Ben yaklaşık 60 il’e gittim ve buralarda örgüte çok teşekkür ediyorum desteklerini görüyorum. Geçmiş dönemde 1.sıra milletvekili oldum. Bu sandık koyulduğunda ortaya konan bir örgüt iradesidir” dedi.

“SANDIK KONMALI”

Demokratik bir seçim olduğunda sandık mutlaka olmalı .Bu Belediye Başkanları seçiminde de, Milletvekili seçimlerinde de her şeyde sandık olmalı. Örgütün tabanın kimi söylediği önemli. Biz bunu söyledik ve bunu savunmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sandık mutlaka konmalı diyoruz. Seçilerek gelinmeli atama dönemi kapanmalı “ifadelerine yer verdi.

“ENERJİMİZİ YERELDE KAZANMAYA HARCAYACAĞIZ”

Tablo ortada diyen Mehmet Tüm enerjilerini yerel seçimlerde kazanmaya harcayacaklarını söyledi. Balıkesir içinde rahat söylüyorum” Alacağız” dedi.

“İTTİFAK DOĞRU ZEMİNDE OLMALI”

İttifaklarla ilgili sorularımıza Tüm, biz ittifak deneyimi olan bir partiyiz. Yanlışları eksiklikleri görüyoruz doğru zemine oturtulursa doğru bir zeminde deneyimi olan parti olması gerekeni yapacaktır mesajı ile doğru zemin vurgusu yaptı. İlk deneyimleri yaşadık. Aksaklık ve eksiklikler tespitli tespit edilmeli. İşbirliği olabilir” dedi.

 

Haber: SEMRA AMAN AKYÜREK

 

Chp’li Aytekin “Sadece Sokağın Sesini Dinledik”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu