Özel HaberlerSiyaset
Trend

Chp’li Aytekin “Sadece Sokağın Sesini Dinledik”

Cumhuriyet 38. Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçilen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Merhaba'ya özel değerlendirmelerde bulundu.

Chp’li Aytekin “Sadece Sokağın Sesini Dinledik” Cumhuriyet 38. Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçilen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Merhaba’ya özel değerlendirmelerde bulundu.

 

Chp’li Aytekin “Sadece Sokağın Sesini Dinledik”

Ozgur Ozel Ve Aytekin

Sadece sokağın sesini dinlediklerini, değişim iradesinin esas kararını halkın verdiğine dikkat çeken Aytekin, bu bir bayrak yarışıdır, biz bayrağı gelenekten alıp geleceğe taşıyacağız dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in değerlendirmeleri genel olarak şöyle:

Mayıs seçimleri sonrası halkta yaratılan kırgınlık bizim adım atmamız için temel çıkış noktası oldu. Ya hiçbir şey olmamış gibi koltuklarımıza yaslanıp konforlu hayatlarımızı sürdürecektik ya da sokaktaki kırgınlığı görüp, o feryadı dinleyip bu değişimi gerçekleştirecektik. 13 yıldır Genel Başkanlık görevini yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı en ufak bir saygısızlık, nezaketsizlik yapmadan bu süreci yürüterek, değişim iradesini hayata geçirmek için çalıştık.

 

38.Ok

İŞTE AYTEKİN’İN AÇIKLAMALARINDAN ALT BAŞLIKLAR:

Burada şuna inanıyorduk:  bu değişiklik, koltuklara oturanların kalkması ile olacak bir değişiklikle de sınırlı kalamazdı, kalmamalıydı. Çünkü kurmay kadronun yönlendirmesi, Genel Başkanın talimatları ile olur. Dolayısıyla bu değişim hareketi ve adımları başta Genel Başkan olmak üzere, yeni yüzlerin partinin çekirdeğinden yetişen insanların sorumluluk alması ile mümkündü.

Kongrelerde konuştuğumuzda üyenin vicdanına dokunduk, onların talebini gördük. Neticede bizler de aynı toplumun üyesiyiz. Ve siyaset halk için yapılan bir uğraş. Bu konuşmalar, kurultaya kadar geldi ve kurultay delegeleri de nihayet sokağın sesine kayıtsız kalmadı.

Bizler partinin en altından, gençlik kollarından, sokak siyasetinden, örgütten geliyoruz. Bizler için önemli olan örgüttür. Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğidir. Parti hızla uçurumdan aşağı savrulurken sessiz kalmamız partili kimliğimize yakışmayacak bir şeydi. Çünkü yakalarımızdaki rozetlerin, adımızın başındaki sıfatların Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinden kıymetli olmadığına inanırız.

Aytekin 1

Kurultay geride kaldı hedef yerelde iktidar

Geldiğimiz noktada bugün itibarıyla kurultayımızı geride bıraktık. Şimdi bu yaratılan sinerjinin örgütlerimizdeki motivasyonu arttırması kaçınılmazdır. Dolayısıyla önümüzdeki yerel seçimler şimdi bizlerin yeni hedefidir. Bu seçimlerde, mevcut belediyelerimizi koruyarak üzerine yeni belediyeleri eklemek bizlerin temel hedefidir.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de almak için tüm örgütümüz kolkola sahada olacak ve Balıkesir’i de değiştireceğiz. Balıkesir’de ortaya konan iradeyi birlikte büyüteceğiz. Ve sosyal demokrat belediyeciliği yeni yaklaşımlarla inşa edecek bu zaferi de halkımıza armağan edeceğiz.

Özel Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu