YaşamGörüntülü HaberlerGündemÖzel Haberler

BALIKESİR HALKI EN ÇOK HANGİ TATLIYI SEVİYOR?

Balıkesir sokaklarındaki halka sorduk Balıkesir tatlılarını biliyor musunuz? Hangi tatlıları daha çok seviyorsunuz? Bakın cevaplar arasında neler hatta kim var

BALIKESİR HALKI EN ÇOK HANGİ TATLIYI SEVİYOR?

Balıkesir sokaklarındaki halka sorduk Balıkesir tatlılarını biliyor musunuz? Hangi tatlıları daha çok seviyorsunuz? Bakın cevaplar arasında neler hatta kim var:

Balıkesir Gastronomi turizmi potansiyeli de oldukça yüksek olan olukça zengin bir mutfağa sahiptir. Bu mutfağın coğrafi işaretli tatlıları ise höşmerim, Balıkesir kaymaklısı ve Ayvalık lor tatlısıdır.

Halk Bunların kaçını biliyor?

Vatandaşların en çok bildiği ve sevdiği tatlı nedir sorusunun yanında Balıkesir’in neyi meşhur? diye sorulduğunda da çoğunluktan aldığımız cevaplar aynı Höşmerim tatlısı. Bu tatlının o kadar çok seveni var ki bir vatandaş “Benim bildiğim tek tatlı kaymaklı höşmerim tatlısı ben başka bir şey bilmiyorum.” cevabını verdi.

 

Balıkesir halkının Höşmerim tatlısının bu kadar sevilmesi ve bilmesinin ardında ise tatlı malzemesinin doğal ürünler olması ve yapımının kolay olması yatıyor. Daha çok düğün ya da özel davet yemeklerinde yapılan bu tatlı Balıkesir’in en sevilen birinci tatlısı konumunda.

İsmi bilinmese de cismi biliniyor

Höşmerimden sonra halkın en çok verdiği cevaplardan biri ise Balıkesir kaymaklısı. Bu tatlının adını ekmek kadayıfı olarak söyleyende var kaymaklı yufkalı tatlı diyende. Halk Balıkesir kaymaklısı olarak bu tatlının adını bilmese de tatlının yapısını tarif edip lezzetini sevdiklerini söyledi.Verilen cevaplar arasında Kemalpaşa tatlısı, ekmek kadayıfı, Mafiş, Keşkül, aşure ve Kepsut yöresine ait vezirparmağı olarak da bilinen tırtıl tatlısı da vardı.

Balikesir Halki En Cok Hangi Tatliyi Seviyor 2

“En sevdiğimiz tatlı AHMET AKIN”

Merhaba Gazetesi olarak sokaktaki bir vatandaşa Balıkesirde sevdiğiniz üç tatlı nedir diye sorduğumuzda vatandaş “ Ahmet Akın, Ahmet Akın, Ahmet Akın O çok tatlı bir adam. Onu çok seviyoruz” cevabını verdi.

Balikesir Halki En Cok Hangi Tatliyi Seviyor 1

Balıkesir’de sadece geleneksel tatlıları tezgahında sergileyen esnaf Remziye Kurtçuoğlu:

Balıkesir halkı daha çok Balıkesir kaymaklısını, ekmek kadayıfını, Kemalpaşa tatlısını ve höşmerimi tercih ediyor. Fakat höşmerim koyun sütünden olacak” ifadeleri kullandı.

Kurtçuoğlu, Balıkesir’in en sevilen ve geleneksel tatlılarından bazılarının fiyatını ise şu şekilde sıraladı:

Balıkesir kaymaklısı porsiyonu 120tl, Kilosu 500tl.

Ekmek kadayıfı sade kilıosu 250tl, kaymaklı olarak 400tl, porsiyon olarak 120 tl.

Koyun höşmerim tatlısının kilosu 250tl.

Kemalpaşa tatlısının ise kilosu 120tl.

Balıkesirlilerin Ramazan’da en sevdikleri şey

Buse Tuncay

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu