GündemEkonomi

BALIKESİR İÇİN BEKLENTİLER

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, Balıkesir’de yerel yönetimlerin projeli çalışmalarındaki alımları yerelden yapmalarını istedi.

 

Balıkesir için yapımı düşünülen 5 yıldızlı otel hizmeti, çeşitliliğe sahip restoran, çeşitlenen ve çoğalan spor alanları, kültür merkezleri, sinema ve tiyatro salonların artması ve işletilmesi ile ilgili belediyenin olumlu bir bürokrasi ve irade uygulamasının önemine değinen Bekki,,BASİAD önerisi olan “  Balıkesir Sürdürülebilir Kalkınma Forumu” nun organizasyonu ve işlevselliğe kavuşturulması. Mutlaka ve mutlaka “Markalaşma”ya özel bir ilgi ile yaklaşıp etkin rol üstlenmesi. Balıkesir İlinde yaşamış olduğumuz uzun süreli su ve elektrik kesintilerinin hayatı ne kadar olumsuz etkilediği ve insanımız üzerinde negatif etki yaptığını gözlemledik. Alt yapı gereklilikleri bir kenarda dururken diğer kenarda arızalara müdahale eden ekiplerin yetkinlikleri durmaktadır.’dedi.

 

KÜÇÜK DOKUNUŞ İSTİYORUZ

 

Yaşam boyu eğitim. Bu anlamda merkezler ve uygulanan programlar mevcut. Eksik olan bunun toplumun bütününü kapsayan birleştirici bir program olarak uygulanması ve küçük başarıların; küçük dokunuşlarla ödüllendirilerek insanımızın şevklendirilmesidir. Balıkesir Kuş Cenneti, Kaz Dağları, Ayvalık Coğrafyası, Milli parklar gibi pek çok ülkemizin doğa mirasına ev sahipliği yapmaktadır. Bunların korunması ve tanıtılması belediyelerimizin düzenli gündemi haline gelmelidir. Mevcut durum ve artarak gelecekte de sıkıntı yaratmaya ve ekonomiye bağlı olan Balıkesir halkının ve öğrencilerinin büyük bölümünün yaz tatili ve aktiviteleri yapma yeterliliğine sahip olamadıkları göz önünde bulundurularak bu alanlar bu amaca yönelik planlamalara ev sahipliği yapabilir.

 

KIRSALDA YAŞAM SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

Belediye sınırları içinde ticari faaliyetini devam ettiren çok sayıdaki ulusal ve uluslararası market ve alış-veriş merkezlerinde yerel ürünlerin satışının teşviki ve oransal zorunluluk benzeri uygulamalar ile yerel ürünlerin pazarının arttırılması. Balıkesir’in en önemli ve acil problemlerinden bir tanesi “Kırsal Sürdürülebilirlik” tir. Türkiye’nin kırsal nüfus ortalaması yüzde 22’ler seviyesindedir. Bu oran Balıkesir’de yüzde 34 ler seviyesindedir. Genç nüfusu kırsalda tutamamanın soncunu yetersiz tarım üretimi sorunu ile büyük bir sıkıntı olarak giderek artan oranda yaşamaya başlayacağız. İnsanlarımızı kırsalda mutlu ve kırsalda yaşama arzusuna sahip; kırsal sürdürülebilirliği öncelikle belediyelerimiz kendilerine mesele etmelidirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu