Gündem

Balıkesir İvrindi Gökçeyazı’da Kaza

Balıkesir İvrindi Gökçeyazı’da kaza. İvrindi Gökçeyazı Erdem yataklarının karşısında trafik kazası meydana geldi.

Fghj 2

Balıkesir İvrindi Gökçeyazı’da kaza. Gökçeyazı Erdem Yatakları karşısında tek  trafik kazası oldu. Kaza sonucu araç yandı. Kazayı ve yangını gören vatandaşlar hemen ekiplere haber verdi.

Ghjkhj

Ekipler hemen olay yerine geldi. Yanan aracı Gökçeyazı Mahallesi müfrezeleri  söndürdü. Araç içerisinde yara alan  sürücüyü sağlık ekipleri teslim aldı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ekipler yaralıyı hastaneye götürdü.

Fghjk 1

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İvrindi Hakkında

Kelle peyniri ve loru ile ünlüdür. Doğuda Savaştepe ilçesi, güneydoğuda Manisa, güneyde İzmir illeri, güneybatıda Burhaniye, batıda Havran, kuzeyde Balya ilçeleri, kuzeydoğuda da Merkez ilçe ile çevrilidir.

İlçe toprakları genellikle dağlıktır. Batısında Kaz Dağı, güneybatısında Madra Dağı bulunmaktadır. Dağlardan kaynaklanan suları, Madra Çayı toplar. Kocaçay, Madra Dağının alçak kesimlerinde vadisi genişleyerek verimli  Ovası’nı meydana gelir. Yeşilköy’de baraj gölü bulunmakta olup Yeşilköy, Sarıca, Kocaeli, Soğanbükü topraklarında sulu tarım yapılmaktadır. Genellikle domates, biber vb. sebze üretilmektedir. Ayrıca Kınık göleti, Karaçepiş göleti, Çarkaca göleti, Korucu belde göleti bulunmakta olup sulu tarım yapılmaktadır. Ardıç Tepe baraj inşaatı bitmiş olup bölge tarımı için önem teşkil etmektedir.

İvrindi’nin yerleşme tarihi M.Ö. 3000-4000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Mysia bölgesi olarak bilinen bölge uzun süre Bergama Krallığı yönetiminde kalmıştır. Daha sonra Roma ve Bizans hakimiyetinde yaşayan bölge 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra büyük gruplar halinde Türk göçlerine sahne olmuştur. 1076 tarihinde Balıkesir ve çevresinin Kutalmışoğlu Süleyman Şah tarafından fethinden sonra Türk egemenliği başlamıştır. Uç Beyi olarak Karesi Beyliğinin ömrü çok kısa sürdü ve 1345’te Osmanlı Beyliği’ne kattı. 1923 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilçesi haline geldi.

Adının nereden geldiği kesin olarak bilinmemekle beraber İvrindi kelimesinin “Aya Rindi” kelimesinden ya da Rumca pınar anlamına gelen “avrandi” kelimesinden geldiği sanılmaktadır. Bununla beraber isminin Yunan dilinde çevrede sıklıkla görülen bodur bitkilerden geldiği düşünülmektedir.

Yunan ordusunun 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de meydana gelen genel bozgunu sonucu İvrindi’deki Yunan işgal kuvvetleri 7 Eylül 1922 tarihinde İvrindi’yi boşaltarak ayrıca  Akçay iskelesi yoluyla Anadolu’yu terk etmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu