Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Manyas’ta Savcılar ve Hakim Göreve Başladı

Hakim ve Savcılar Kurulu’nda, kura çekimi gerçekleşti. Gerçekleşen kura çekiminde savcıların ve hakimin görev yerleri Manyas’a çıktı. Devamında, Cumhuriyet Savcıları ve Hakim görevlerine başladılar.

 

Manyas Cumhuriyet Başsavcılığı

Balıkesir Manyas’ta Savcılar ve Hakim Göreve Başladı… Manyas Cumhuriyet Başsavcılığı görevini Fatih Ay, yürütecek. Ayrıca, Fatih Ay 1992 Mersin ili Anamur ilçesi 1992 yılında doğdu. Devamında, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ardından, avukatlık stajını Konya Barosunda, yaptı. Dahası, hakim-savcı stajını, ise Antalya Adliyesinde tamamladı. Ayrıca, Savcı Ay, evli, bir çocuk babası.

Balıkesir Manyas'Ta Savcılar Ve Hakim Göreve Başladı

Cumhuriyet Savcısı

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Furkan Türker ise 1995 Niğde doğdu. Devamında, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ardından, Niğde Adalet Komisyonun da stajından sonra kura sonrası Manyas’a ataması oldu.

Balıkesir Manyas'Ta Savcılar Ve Hakim Göreve Başladı

Hakim

Hakim Mehmet Fatih Topdemir ise Adıyaman ili Gerger nüfusuna kayıtlı, 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Yeniyüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İHA’nın edindiği bilgiye göre ardından, İstanbul Çağlayan Adliyesinde 2,5 yıl staj sonrası kura sonrası Manyas’a ataması oldu.

Balıkesir Manyas'Ta Savcılar Ve Hakim Göreve Başladı

Bir savcı ne yapar?

Yetkileri aşağıdaki gibidir.
Suç öğrenildikten sonra soruşturmayı başlatmak.
İddianameyi düzenlemek ve açılmış olan kamu davasını takip etmek.
Yasa yollarına başvurmak.
Cezaların infazına dair işlemleri yapmak.
Bazı hukuk davalarını açmak ve başvuruda bulunmak.
Tebligat yapmak.

Hakim ve savcı arasındaki fark; Hakimler ve savcılar arasında rütbe anlamında bir fark yoktur. Kısaca hakim ve savcı arasındaki fark şu şekildedir; Hakim yargılar, savcı soruşturma ve kovuşturma yapar.

Savcı ile avukat arasındaki fark; Cumhuriyet savcısı, suçladığı kişi hakkında sadece aleyhine delil toplamaz lehine olan deliller varsa onları toplamakla yükümlüdür. Avukat ise sadece müvekkilinin lehine olan hususlar üzerine mahkemede çalışır.

Vali mi daha üstün savcı mı? İlde kim olursa olsun Vali hepsinden üstündür. Başsavcıdan bile üstündür biri yargı biri idare idare olmadan yargı olmaz emniyette valinin emrindedir jandarma da, savcılıkta, hastane de aklınıza gelen her şey “VALİ”nin emri altında olur.

..Balıkesir Manyas‘ta Savcılar ve Hakim Göreve Başladı..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu