Ekonomiİlçe Haberleri

Balıkesir Midyede Türkiye Lideri

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Türkiye'nin en büyük midye işleme tesisini ziyaret etti. Midye üretimi ve su ürünleri sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Balıkesir Midyede Türkiye Lideri

Balikesir Midyede Turkiye Lideri 1

Su Ürünlerinin Üretimi İçin Yeni Hedefler

Yapılan program kapsamında, Erdek’teki tesisin yanı sıra su ürünleri üretiminin artırılması için planlanan projeler ve yatırım hedefleri değerlendirildi. İl Müdürü Erkan Alkan, midye üretimi sektöründe Türkiye’nin lider olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, Balıkesir’de kurulması planlanan Midye Yetiştiriciler Birliği’nin önemine vurgu yaptı ve bu birliğin Balıkesir’in merkezi olmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Balikesir Midyede Turkiye Lideri 2

3 Ton Midye Üretiliyor

Tam otomasyonlu teknolojik ekipmanlarla günlük 3 ton midye işleyebilecek olan firma, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Ülkenin su ürünleri üretiminde ve ihracatında önemli bir rol oynayan bu tesis, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına destek olmayı hedefliyor. İl Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra, ziyarette Şube Müdürleri Abdulkadir Şahin ve Osman Baygönül, İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, teknik personeller ve işletme yetkilileri de hazır bulundu.

Balikesir Midyede Turkiye Lideri 3

Haber: Bülten

Balıkesir Midye Üretiminde Kapasitesini İki Katına Çıkarıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu