Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir: Öğretmen Okulu Mezunlarını Ağırladı

İstanbul Öğretmen Okulu mezunları Burhaniye’de buluştu. Burhaniye, İstanbul Öğretmen Okulu mezunları Körfez grubunu ağırladı.

 

Balıkesir: Öğretmen Okulu Mezunlarını Ağırladı… İzmir ve Bodrum’dan da katılım sağlayan 50 kişilik öğretmen grubu unutulmaz bir gün yaşadı. Burhaniye, İstanbul Öğretmen Okulu mezunları Körfez grubunu ağırladı. Öğretmenler Mahallesindeki bir işletmede yemek yiyen eğitimciler, okul hatıralarını tazeledi.

Balıkesir: Öğretmen Okulu Mezunlarını Ağırladı

İstanbul Öğretmen Okulundan, 1965 yılından 1978 yılına kadar mezun olan eğitimciler, geleneksel toplantılarını Burhaniye’de yaptı. İHA’nın edindiği bilgiye göre, Emekli öğretmen Mustafa Var, 10 yıldan beri bir araya geldiklerini anlattı. Ardından, toplantıya katılım sağlayan meslektaşlarına teşekkür etti.  Devamında, buluşmayı devam ettirmek istediklerini anlattı. Ayrıca, “Arkadaşlarımızla güzel vakit geçirdik. Okul hatıralarını dile getirdik. Gelecek yıllarda eksilmeden çoğalarak tekrar buluşmayı temenni ediyorum. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Balıkesir: Öğretmen Okulu Mezunlarını Ağırladı

Öğretmenler nereye kadar yükselir?

Öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen basamağı yer alır. Daha sonra, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılır.

Öğretmenler nelerden faydalanır?

Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin Hakları: Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı. kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı. yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.

Bir öğretmen;

Kararın 5 ve 6’ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat hakkı vardır. Destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8’inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkündür.

..Balıkesir: Öğretmen Okulu Mezunlarını Ağırladı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu