EtkinlikEğitim

Balıkesir Okullarında “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” Coşkusu

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğrencilere Yarıyıl Tatilinde "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" Düzenliyor

Balıkesir Okullarında “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” Coşkusu

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin yarıyıl tatili öncesinde keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri için “dönem sonu faaliyet haftası” düzenliyor. 15-18 Ocak tarihlerini kapsayan faaliyet haftasında, okullarda öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyet tarafından organize edilen etkinlikler planlanıyor.

“Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu” çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi amaçlanıyor. Bu hafta boyunca okullarda “kış şenliği” havasında geçecek etkinlikler arasında bilgi yarışmaları, kelime oyunları, uzman davetli söyleşiler, oyun ve drama etkinlikleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, dönem sonu gösterileri ve geziler yer alacak.

Dönem sonu etkinlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Okullarımızda düzenlenen dönem sonu etkinlikleri, öğrencilerimizin edindikleri bilgileri pratiğe dökerek sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. Sportif etkinlikler, öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimine destek olurken sosyal etkinlikler, öğrencilerin birbirleriyle etkileşimini artırıyor. Kültürel etkinlikler ise öğrencilerin sanat, müzik ve edebiyat gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu