Türkiye GündemiEkonomiGörüntülü HaberlerGündemÖzel Haberler

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin Ekonomiye Pozitif Katkısı Artarak Sürüyor

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin  Ekonomiye Pozitif Katkısı Artarak Sürüyor

 

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB), yaşanan genişleme ve büyüme sayesinde, Ülke çapında yatırımcının dikkatini çekiyor. Ayrıca, hem ülke, hem de Balıkesir ekonomisine sağladığı pozitif katkı ile göze çarpıyor. BALOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Bekki, bu genişleme ile artan istihdama da dikkat çekerek; “burada artarak süren istihdam da Balıkesir’in geleceği için çok önemli” dedi.

BALOSB Bölgenin En Büyük OSB’lerinden Birisi

Organize Sanayi Bölgelerinin ülkenin itici gücü olduğunu ifade eden Bekki, “Bu sadece Balıkesir için söz konusu değil. Burada yaşanan iyi yönde gelişme tüm ülke adına çok önemli bir kazançtır. Aynı zamanda, ihracata sağladığı katkı da hayati değerdedir. BALOSB’ye gelecek olursak, bölgemizin şu anda bölgede ki en büyük OSB’lerden birisidir” dedi.

 

Dsc 0192

 

1 Milyar Dolar İhracata Çok Yaklaştık

Balıkesir ölçeğinde an itibari ile 850 Milyon Dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini belirten Bekki, “ bu rakamı 1 Milyar doların üstüne çıkarmayı hedeflemiş durumdayız. Ayrıca, Odalarımız ve sanayicilerimiz ile birlikte 2024 yılında bu rakamı 2 milyar dolara çıkaracağız. BALOSB olarak artan üretim ve genişleme ile bunu gerçekleştireceğiz. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un Balıkesir ziyaretinde kendisine de bu sözü verdik. Zaten bu güç ve kudret bizde var” dedi.

“BALOSB’de Enflasyonist Değil Gerçek Büyüme Var”

Hüseyin Bekki, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan genişleme ve büyümenin reel büyüme olduğuna özellikle dikkat çekti. Bekki, “Burada yaşanan genişleme ve büyüme hormonal bir büyüme değil. Yani enflasyonist bir artış söz konusu değil. Aksine, Gerek işletme sayısı, gerek üretim tonajında reel bir artış söz konusu. Aynı zamanda istihdam sayısında da oldukça ciddi bir artış gerçekleşiyor. Biz yönetim olarak büyürken bu verileri dikkate alıyoruz dedi.

 

Dsc 0181

 

Bölgemiz Marmara ve Ege’nin İncisi Haline Geldi

Bekki, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin, lojistik imkanlarla Marmara ve Ege’nin incisi haline geldiğini dile getirdi. Bekki, “ulaşımın bize sağladığı katkılar, demiryolunun ve lojistik köyün bize sağladığı katkılar net bir şekilde ortada. Özellikle Organize Sanayi Bölgemize gelen iyi ve kaliteli firmaların sayısı da artıyor. Kaldı ki bu firmalar, hacim olarak ta, katma değeri yüksek üretim konusunda da bölgemizde üretim yapıyor” dedi.

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin de bu özelliklere sahip yatırımcılara Balıkesir’i tavsiyesi ettiğini belirten Bekki, “bizde bu tipte yatırımcıya kucak açıyoruz. Burada katma değeri yüksek üretim yapılması için destek oluyoruz. Bu, gerek ihracat odaklı, gerek istihdam odaklı işlerin yapılması için büyük önem arz ediyor” dedi.

2024 Yılında BALOSB 40 Kişi İstihdam Edecek

Hüseyin Bekki, BALOSB’de ki alan genişlemesine de ayrıca vurgu yaptı. Bekki, “BALOSB’de 2024 yılı sonunda üretim yapılan alan 1.450 hektarlık alana ulaşacak. Ayrıca, şu anda 14-15 bin aralığında olan istihdam sayısı da 40 bin kişiye ulaşacak. Ayrıca, bu artışla birlikte Balıkesir’ önemli sayıda beyaz yakalı diye tanımladığımız nitelikli elemanda gelecek. Hatta bu öngörü ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz buraya çok yakın bir noktada TOKİ alanı oluşturdu. Büyükşehir, giderek artan istihdam için, gelen kişilerin konut ihtiyacı dikkate alarak bunu oluşturdu. Üstelik hızlı bir şekilde de ilerliyor” dedi.

Gümrük Hizmetleri Binası Yıl Sonunda Yeni Binasında

Bekki, Balıkesir’de Gümrük Binasının açılmasının da önemini vurgulayarak, “Bildiğiniz üzere, Bakanlığımız burada geçici bir gümrük binası oluşturmuştu. Bu sürede gümrük hizmetleri burada gerçekleşiyordu. Şimdi, yılsonuna doğru İnşaatı biten yeni gümrük binasını hizmete açmaya hazırlanıyoruz. Burada tabii işlemler daha da hızlı gerçekleşecek.

Balıkesir’de ki Huzur Ortamı Yatırımcıyı Cezbediyor

BALOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Bekki, Balıkesir’de genel anlamda hakim olan huzurunda önemli olduğunu söyledi. Bekki, Kısa bir süre önce gerçekleşen oda seçimlerine değinerek, “oda seçimlerimiz sağlıklı ve huzurlu bir şekilde gerçekleşti. Odalar iş insanlarının arkasında ki itici güçtür. Bu bağlamda Balıkesir’de ki huzur ortamı da çok önemlidir diye düşünüyorum. Huzur her kes için önemli elbette ve iş insanının yatırımı açısından da çok önemli. Bu huzur da Balıkesir’de var ” dedi.

 

Dsc 0189

 

Mesut Eray, “BALOSB’de İSO İlk 500’de 9 Adet, İSO İkinci 500’de 5 Adet Katılımcı Firma Var”

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray’da BALOSB ile ilgili teknik bilgilere dair açıklama yaptı. Eray, BALOSB’de İSO İlk 500’de 9 adet, İSO İkinci 500’de 5 adet katılımcı firmanın olduğunu belirtti. Ayrıca, Fabrikaların nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla BALOSB bünyesinde 2020 yılında Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi kurulduğunu hatırlattı. Eray, “bu merkez ile hem OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atölye ihtiyacı karşılanıyor, hem de bir meslek sahibi olamamış gençlerin burada düzenlenen eğitimler sonucunda sertifikalandırılarak meslek sahibi olmaları sağlanıyor. dedi.

BALOSB Müdürü Eray, son olarak alınan kalite belgelerinin BALOSB’nin geldiği nokta açısından önemli olduğunu ifade etti. Eray, “2022 yılı Ocak ayında alınan TSE EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi belgesini alarak enerji verimliliği konusuna verdiğimiz önemi gösterdik. Ardından da katılımcılarına sunduğu hizmetin kalitesini belgelemek amacıyla 2022 yılı Nisan ayında TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldık dedi.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu