Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Sağlık Platformu Şiddet Saldırılarına Karşı Sesini Yükseltti

Balıkesir Sağlık Platformu Atatürk Şehir Hastanesi önünde sağlıkçılara yönelik sözlü ve fiziksel saldırılara karşı bir açıklama yaptı. Önceki gün Şehir Hastanesinde hasta yakınlarının Doktora uyguladığı saldırı iddiasıyla iki kişi gözaltına alınmıştı.

Balıkesir Sağlık Platformu Şiddet Saldırılarına Karşı Sesini Yükseltti

Balikesir Saglik Platformu Siddet Saldirilarina Karsi Sesini Yukseltti 1
Balıkesir Sağlık Platformu Şiddet Saldırılarına Karşı Sesini Yükseltti

Uçan “Sözel ve Fiziksel Saldırılar Sağlıkta Şiddet Terörüdür”

Sağlıkta şiddetin terörden farksız olduğuna değinen Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, sağlık politikalarını eleştirdi. Şiddete maruz kalarak yaşamını yitiren hekimleri hatırlattı. Sağlık Platformu adına açıklama yapan Uçan, Sağlık Bakanlığının bu konuda yeterli adımı atmadığını söyledi. Daha dün Bursa Şehir Hastanesi Hematoloji Polikliniği’nde görevli Uzm. Dr. Nihan Alkış, poliklinikte bir hastasını muayene ederken odasına başka bir hastanın yakını tarafından darp edildi. Ve bu hastanede çalışan yoğun uğraşlarla hastalarının hayatını kurtarmaya çalışan meslektaşımız Erişkin Yoğun Bakımda görevli Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Fatma Kübra KARAOSMANOĞLU hasta yakınına bilgilendirme yaparken sözel ve fiziki saldırıya uğradı.” dedi.

Balikesir Saglik Platformu Siddet Saldirilarina Karsi Sesini Yukseltti 2
Balıkesir Sağlık Platformu Şiddet Saldırılarına Karşı Sesini Yükseltti

Yalnızca 2020 yılında, 12 bine yakın beyaz kod verildi.

“ TTB tarafından yapılan ankette; hekimlerin % 84’ü daha önce hasta veya yakını tarafından sözel ve fiziksel şiddete uğradığını belirtmiştir. Sağlık şiddet sonucu yitirdiğimiz hekimleri duymaya devam ediyoruz. Yürüttüğümüz mücadele sonucunda adım atmak zorunda kalan Sağlık Bakanlığına; önerilerimizin yalnızca bir kısmını alarak çıkarılan yasanın yetersiz olduğunu, sorunun yalnız yasayla da çözülemeyeceğini, toplumsal varoluşumuzu aşındıran, şiddeti körükleyen düşmanlaştırışı politikalarla sağlık sistemi başta olmak üzere her boyutu kapsayan bütünlüklü bir değişim gerektiğini ilettik”

Balikesir Saglik Platformu Siddet Saldirilarina Karsi Sesini Yukseltti 3
Balıkesir Sağlık Platformu Şiddet Saldırılarına Karşı Sesini Yükseltti

“Toplumun Sağlığını Bozan Poltikalar”

Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; 3-5 dakikaya sığdırılmaya çalışılan muayenelerle verilemeyen sağlık hizmeti, yok sayılan sağlık hakkı, iyileşemeyen hastalıklar, bulunamayan ilaçlar, yapılamayan ameliyatlar, mesleki özerkliğe yönelik müdahaleler, hekimlerin/sağlık emekçilerinin tükenmişliği ve son zamanlarda iyice derinleşen ekonomik zorluklar, toplumun sağlığını bozdu.

Balikesir Saglik Platformu Siddet Saldirilarina Karsi Sesini Yukseltti 4
Balıkesir Sağlık Platformu Şiddet Saldırılarına Karşı Sesini Yükseltti

“Sağlık Bakanına tekrar tekrar sormak istiyoruz”

“ Artık canımıza da kasteden bu sorunlarımıza karşı halen sadece tweet atmakla mı yetineceksiniz? Hekimlerin, sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunlar için tek yapabileceğiniz bu mu? Yüzlerce sağlık emekçisi her gün şiddet görüyor. Tüm hekimler/sağlık emekçileri geçim derdi ile boğuşuyor. Günde en az 100 sözel ve fiziksel şiddetle karşılaştığımız, hekimlerin % 84′ ünün en az bir kere şiddete maruz kaldığı çalışma koşullarındayız.

5 Dakikada Muayeneye Mecbur Bırakılıyor!

Sağlıkta yaşadığınız sorunların sorumlusu ne hekimler ne de sağlık çalışanlarıdır. Randevu bulamamanızın, 5 dakikada muayeneye mecbur bırakılmanızın, eczanelerde kalem kalem ödeme yapmanızın, hastanelere ulaşamamanızın ve diğer bütün sorunlarınızın sorumlusu bu sağlık sistemidir. Gelin bu sistemi hep birlikte değiştirelim.

Haber Merkezi

Tabip Odası “20.Yıla Damga Vuran Devrim”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Değerli vatandaşlarımız, kazan-kazan köşesinde buluşamıyorsak kazan-kaybet köşesinde buluşuruz zannetmeyin. Kaybet kaybet köşesinde buluşuruz. Onun ne olduğunu bi tadalım. Sonra yeni bir durum oluşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu