Gündemİlçe HaberleriSpor

Balıkesir Sarıgöl’de Esecek

Balıkesir Sarıgöl’de Esecek. Balıkesir’in de içinde olduğu 5 ilin katılım sağladığı Muaythai Şampiyonası başladı.

 

Balikesir Sarigolde Esecek 1 Jpg

 

Balıkesir Sarıgöl’de Esecek. Muaythai Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 5 ilin sporcularının katıldığı İller arası Şampiyona Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde başladı.

 

Balikesir Sarigolde Esecek 2 Jpg

Muaythai Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleşiyor.

Şampiyonaya;

  • Balıkesir
  • Isparta,
  • Afyonkarahisar,
  • İzmir,
  • Manisa’nın sporcuları katılım gösterecek.

İller arası Muaythai Şampiyonası Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda başladı. İHA’nın edindiği bilgiye göre iki gün sürecek turnuvaya 290 sporcu ve 60 hakem katılıyor. Turnuvada emeği geçenlere paket takdimi yapılırken pazar günü gerçekleştirilecek karşılaşmalarla turnuva sona erecek.

 

Balikesir Sarigolde Esecek 3 Jpg

 

Muaythai Hakkında

Muay Thai , Tayland’da ortaya çıkan ve özgün adı Muay Thai olan dövüş sporu. Tayland Boksu da denir. Ayrıca başta Tayland olmak üzere Myanmar (eski adı ile Burma), Kamboçya, Laos gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Bununla birlikte Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı oldukça sert bir dövüş sanatıdır.

Türkiye’de ilk çalışmalar İstanbul’da “Ercan Gürgöze ve Hayrullah Camadan “tarafından 1980’lerin başından itibaren başladı. 2002 yılında Hasan Yıldız, “Ömer Dağdelen”, Engin Kısa ve Şahin Eroğlu’nun girişimleri ile Halil Durna’nın başkanı olduğu “Karate Federasyonu” çatısı altında “Amatör Muay Thai Spor Dalı” oluştu. Ayrıca Spor Dalı iki yıl kadar “IAMTF (IMTF) ve “WMF” dünya federasyonu çerçevesinde hareket etti. Ayrıca Müteakiben 2005 yılında kurulan Mücadele nı Mehmet Ünlü ve Ercan Gürgöze’nin girişimleri, çalışmaları akabinde 2006’da “IFMA” üyeliğine kabul oldu. Bu tarihten beri bu teşkilatın amatör yarışmalarına katılmaktadır. 2007’de Türkiye’de federasyon kurulmuş ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan seçimle “Halil Durna” başkanlığa seçilmiş olup, Hasan Yıldız koordinatör olarak atanmıştır. Bununla birlikte Türkiye de ise amatör maçlarda 3 raunt 3 dakikadan olmak üzere maçlar oynanır.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu