Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Sertifikalı Fidan Üretiminde Öncü

Balıkesir İl Tarım Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, S.S. Küçükbostancı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tesislerinde gerçekleşen fidan sökme çalışmalarına katıldı.

Balıkesir Sertifikalı Fidan Üretiminde Öncü

Balikesir Sertifikali Fidan Uretiminde Oncu 1

Verimli Üretime Odaklanıldı

Balıkesir Tarım Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan’ın katılımıyla gerçekleşen fidan söküm çalışmalarında, kooperatif yetkilileri ile bir araya gelindi. Toplantıda, sertifikalı fidan üretiminin bölgedeki önemi vurgulanarak, gelişen tarım teknikleri ve teknoloji kullanımıyla badem, zeytin, ceviz gibi meyve fidanları üretiminde kalite ve verim odaklı çalışmalar ele alındı.

Balikesir Sertifikali Fidan Uretiminde Oncu 2

Markalı Üretim İçin Yeni Stratejiler

Balıkesir tarım ve hayvancılık alanında olduğu gibi sertifikalı meyve fidanı üretiminde de öncü illerden biri konumunda. Toplantıda, sertifikalı fidan üretiminin marka değerini arttırma amacıyla yapılan kaliteli üretim ve yüksek verim elde etme stratejileri üzerinde duruldu.

Balikesir Sertifikali Fidan Uretiminde Oncu 3

Fidan Sökümüne Destek

Balıkesir Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Altıeylül İlçe Müdürü Cemal Günaydın ve Kooperatif yetkilileri Mehmet Uyar ile Eray Aygen’in de katılım gösterdiği görüşmede, bölge tarımına yönelik yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, fidan sökümü sürecine destek verildi.

Haber: Alper Çobanoğlu

Orman Bölge’de Sağlık Eğitimi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu